Τα 5 φυτά του «τεμπέλη»

0

Οι περισσότεροι άνθρωποι έλκονται προς τους χώρους πρασίνου ακόμα κι αν δεν έχουν φυτά. Αυτό είναι απολύτως λογικό δεδομένου ότι τα φυτά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το στρες. Βέβαια, είναι ζωντανοί οργανισμοί που θέλουν την περιποίησή τους. Συγκαταλέγομαι στους ανθρώπους που «ξεχνάνε» να ποτίσουν και να φροντίσουν ένα φυτό, αλλά από την άλλη μεριά μου αρέσουν πολύ στον χώρο. Σκέφτηκα ότι σίγουρα υπάρχουν φυτά και για μένα. Αν είσαι όπως κι εγώ, παρακάτω θα βρεις 5 φυτά που δεν απαιτούν πολύ από τον χρόνο σου και ακόμα κι αν τα ξεχάσεις για λίγο θα σε «συγχωρέσουν».

Aloe vera

A closeup shot of an aloe vera plant in a clay pot on a wooden surface

Η αλόη είναι ίσως το αγαπημένο μου φυτό από την άποψη ότι εξακολουθεί να με αγαπά παρά τη λησμονιά μου. Αν δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που πότισες τα φυτά σου, η αλόη είναι ιδανική για σένα. Πιο εύκολα μπορεί να μαραθεί με το συχνότερο πότισμα, παρά αν την ξεχάσεις λίγο παραπάνω.

Συμβουλές φροντίδας

Φως: φωτεινό, έμμεσο φως

Νερό: μηνιαία

Τοξικότητα: τοξικό για τα κατοικίδια

Pothos

Γνωστό και ως κισσός του διαβόλου λόγω της αντοχής του στο θάνατο, αυτό είναι ένα από τα πιο «εύκολα» φυτά εσωτερικού χώρου, αφού μένει απότιστο για βδομάδες και επιβιώνει. Επίσης, υπάρχουν ωραίες χρωματικές παραλλαγές του που μπορείς να επιλέξεις.

Συμβουλές φροντίδας

Φως: έντονο, έμμεσο φως και χαμηλό φωτισμό

Νερό: νερό εβδομαδιαία ή δύο φορές την εβδομάδα

Τοξικότητα: τοξικό για τα κατοικίδια

Cast iron plant

Ένα ζωντανό φυτό με συμπεριφορά πλαστικού. Δεν θέλει σχεδόν καμία φροντίδα, παρά μόνο την απολύτως απαραίτητη. Εξάλλου το λέει και το όνομά του!

Συμβουλές φροντίδας

Φως: χαμηλός φωτισμός

Νερό: εβδομαδιαία (αφήστε να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα)

Τοξικότητα: μη τοξικό για τα κατοικίδια

Spider plant

Τα Spider plant τα καταφέρνουν καλύτερα σε ένα κρεμαστό καλάθι μπροστά από ένα παράθυρο, αλλά θα ευδοκιμήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συμβουλές φροντίδας

Φως: φωτεινό, έμμεσο φως

Νερό: εβδομαδιαία ή κάθε δύο εβδομάδες

Τοξικότητα: μη τοξικό για τα κατοικίδια

Swiss-cheese plant

Αποδεικνύεται ότι τα φυτά monstera είναι επίσης απίστευτα ανθεκτικά. Το Monstera ευδοκιμεί σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και θα σας συγχωρήσει όταν ξεχάσετε να το ποτίσετε. Πιστοί στο όνομά τους, αυτά θα μετατραπούν σε τέρατα. Εάν ανησυχείτε λίγο την έκταση που θα πιάσουν, μπορείτε να τα κρατήσετε σε χώρο με χαμηλό φωτισμό για πιο αργή ανάπτυξη.

Συμβουλές φροντίδας

Φως: έντονο, έμμεσο φως ή χαμηλό φωτισμό

Νερό: νερό εβδομαδιαία, σκιά τακτικά

Τοξικότητα: τοξικό για τα κατοικίδια

 

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.