Τα 8 φυτά που ανανεώνουν τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους μας

0

Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ανανεώσουν τον αέρα στο σπίτι σας μεταφορικά και κυριολεκτικά. Επίσης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας φτιάχνουν την διάθεση κάθε φορά που θα τα αντικρίζετε.

1. Λεβάντα 

Για να ζήσει η λεβάντα αρκεί μόνο μερικές ώρες τις ημέρας να βλέπει ήλιο μέσα από το παράθυρο. Κάθε λίγες μέρες ρίξτε της νερό και θα είναι πάντα ζωντανή και ανθισμένη.

2. Ραφίς 

Η ραφίς (Lady Palm) είναι από τα φυτά που συχνά βλέπουμε σε εσωτερικούς κυρίως χώρους αλλά και σε κάποιους κήπους. Απαιτεί λίγο φως και χρειάζεται νερό μόνο όταν το πάνω στρώμα του χώματος είναι ιδιαίτερα ξηρό.

3. Φίκος ο ελαστικός

Ο φίκος ο ελαστικός αναβαθμίζει αμέσως κάθε χώρο που τοποθετείται. Τον βρίσκουμε στα πιο μίνιμαλ σπίτια με υπέροχο design. Θέλει αρκετό φως και νερό.

4. Φοίνικας Αρέκα

Ο κομψός φοίνικας αρέκα μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα. Μετά από μερικά χρόνια ανθίζει και σχηματίζει στελέχη με καρπούς. Επίσης, με το πέρασμα των χρόνων χάνει το εντελώς πράσινο χρώμα του και παίρνει ένα χρισοκίτρινο χρώμα. Η γλάστρα που θα την τοποθετήσουμε πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη, περίπου η διπλάσια από το μέγεθος της μπάλας ρίζας του φυτού μας. Τέλος, η αρέκα ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν ιδανικά την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

5. Κισσός

Ο κισσός ευδοκιμεί την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά μπορεί να ζήσει και τον χειμώνα εάν δέχεται φως.

6. Φτέρη της Βοστώνης

Η φτέρη είναι ένα πολύ όμορφο φυτό που είναι επίσης και πολύ φτηνό. Θέλουν πολύ φως και προσοχή γιατί καμία φορά πετάνε φύλλα, τα οποία θα πρέπει να μαζέψετε.

7. Το καλύτερο φυτό εσωτερικού χώρου – Σανσεβιέρα

Πιο γνωστή ως «γλώσσα της πεθεράς» ή «φυτό φίδι», η σανσεβιέρια δεν είναι τόσο απειλητική όσο ακούγεται. Αντίθετα, φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, η τολουΐνη κ.α., τα οποία απελευθερώνονται στον αέρα από κοινά αντικείμενα όπως το μελάνι, ο αφρός ή οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα – μπορείτε να την αφήσετε μέχρι και δύο μήνες χωρίς νερό και να αντέξει – ενώ παράγει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οξυγόνο, κι ακόμη περισσότερο την νύχτα, κάτι που το καθιστά ιδανικό σύμμαχό σας στο υπνοδωμάτιο.

Για να «σκοτώσετε» μία σανσεβιέρα πρέπει να κάνετε κάτι πολύ λάθος.

8. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για να φιλτράρετε τον αέρα σας και για να ομορφαίνει τον χώρο σας αλλά και για να έχετε φρέσκα μυρωδικά ανά πάσα στιγμή. Κάθε βδομάδα γυρνάτε το γλαστράκι ώστε να μεγαλώνει ομοιόμορφα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.