Τα σημεία που δεν πρέπει να ρίξετε ποτέ απορρυπαντικό πιάτων!

0

Το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να είναι θαυματουργό για τα κουζινικά, αλλά είναι και «εχθρός» για πολλές επιφάνειες στο σπίτι. Κάποιες από αυτές είναι και οι παρακάτω που ακολουθούν και που πρέπει να τις αποφύγεις σίγουρα.

1. Πλυντήριο πιάτων!

Ναι μεν βοηθάει να φεύγουν τα λίπη από τα ποτήρια και τα πιάτα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο πλυντήριο πιάτων. Στην περίπτωση που ρίξετε έστω και λίγη ποσότητα, τότε αυτό σημαίνει ότι η οικιακή συσκευή θα δημιουργήσει περισσότερο αφρό απ΄ότι χρειάζεται με αποτέλεσμα να μην πλυθούν καλά τα αντικείμενα.

2. Παράθυρα και καθρέφτες!

Όταν καθαρίζετε τα παράθυρα και τους καθρέφτες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στις επιφάνειες τους απορρυπαντικό πιάτων. Υπάρχουν αντίστοιχα καθαριστικά στην αγορά που είναι κατάλληλα για το γυαλί.

παραθυρα

 

3. Καθάρισμα από λεκέ!

Πολλές φορές όταν λερώνεται κάποιο ρούχο, έχετε την συνήθεια να χρησιμοποιείτε το σαπούνι για τα πιάτα προκειμένου να το περάσετε και να απομακρύνετε τον λεκέ. Λάθος. Και αυτό γιατί το ύφασμα μπορεί να είναι ευαίσθητο στο στεγνό καθάρισμα και να το χαλάσει. Αντίστοιχα και σε υφάσματα άλλα μέσα στο σπίτι.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.