Τραπέζι ροτόντα vs ορθογώνιο: Ποιο είναι το καλύτερο;

0

Μια τραπεζαρία χωρίς αμφιβολία είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο σε κάθε σπίτι. Έτσι, όταν πρόκειται να αποφασίσετε τον τύπο του τραπεζιού που θέλετε για την τραπεζαρία, έχετε να σκεφτείτε διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τι σχήμα; Τι μέγεθος; Για πόσα άτομα; Πώς πρόκειται να τοποθετηθεί; Ροτόντα ή Ορθογώνιο; Ας αρχίσει η συζήτηση.

Πού να τοποθετήσετε το τραπέζι σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι πού θα τοποθετήσετε το τραπέζι. Ένα στρογγυλό τραπέζι καταλαμβάνει χώρο με πολύ ιδιαίτερο τρόπο καθώς τα πάντα περιστρέφονται γύρω του. Τα στρογγυλά τραπέζια τοποθετούνται συνήθως στο κέντρο του δωματίου και όχι δίπλα σε τοίχο ή γωνία.

Για επιμήκεις δωμάτια, τα ορθογώνια τραπέζια είναι τέλεια καθώς παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα καθισμάτων. Ένα άλλο πλεονέκτημα για τραπεζαρίες με δύσκολη κατανομή είναι ότι τα ορθογώνια τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν κατά μήκος του τοίχου ενώ το στρογγυλό όχι.

Η πρακτικότητα του να έχει πόδια

Όταν αποφασίζετε για ένα τραπέζι, μία από τις πτυχές που μπορεί να ανατρέψει την ισορροπία είναι η θέση των ποδιών. Πολλά στρογγυλά τραπέζια συνήθως στηρίζονται σε ένα μόνο κεντρικό πόδι, εξαλείφοντας έτσι τα τέσσερα τυπικά πόδια των τετράγωνων και ορθογώνιων τραπεζιών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των στρογγυλών τραπεζιών σε σύγκριση με τα ορθογώνια είναι ότι δεν έχουν γωνίες. Είναι πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για μικρότερα δωμάτια, γιατί ας το παραδεχτούμε, ποιος δεν έχει χτυπήσει το ισχίο ή τον μηρό του στη γωνία ενός τραπεζιού;

Εάν δυσκολεύεστε να φανταστείτε το μέγεθος ενός συγκεκριμένου τραπεζιού, χρησιμοποιήστε ένα σεντόνι διπλωμένο ώστε να ταιριάζει με το αποτύπωμα του τραπεζιού και τοποθετήστε το στο πάτωμα στον χώρο της τραπεζαρίας σας για να καταλάβετε το μέγεθός του. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε σίγουροι ότι το τραπέζι σας αν θα είναι πρακτικό στον χώρο.

Ισότητα, κοινωνικότητα και συνομιλία

Ένα σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα τραπέζι είναι πώς επηρεάζει ή προάγει την αίσθηση της συντροφικότητας κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των ειδικών περιστάσεων. Ένα στρογγυλό τραπέζι έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα ορθογώνια καθώς βοηθούν στη δημιουργία ισότητας αφού όλοι μπορούν να έχουν μεταξύ του οπτική επαφή.

Το ερώτημα της χωρητικότητας

Πόσα άτομα θέλετε να χωράει; Το μακρόστενο τραπέζι καταφέρνει να δημιουργήσει μια θέση για να τρώνε περισσότεροι άνθρωποι σε λιγότερη επιφάνεια. Έτσι, αν αυτό που ψάχνετε είναι μια τραπεζαρία για μεγάλες γιορτές, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα ορθογώνιο τραπέζι.

Η συνοπτική ετυμηγορία;

Τελικά, το σημαντικό σημείο όλων είναι το δικό σας γούστο. Ακόμη και αφού αξιολογήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τραπεζιού, είστε εσείς που πρέπει να βρείτε αυτό που σας αρέσει.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.