Τσούρος σπιτικά τόσο απλά και εύκολα!

0

Τα τσούρος είναι ένα παραδοσιακό Ισπανικό γλύκισμα που έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη για την τραγανή του υφή και τη γλυκιά γεύση. Συνήθως σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα και συχνά συνοδεύονται με σοκολάτα ή καραμέλα για ντιπ. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τσούρος στο σπίτι.

Υλικά:

  • 250 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 140 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να αρχίσει να βράζει.
  2. Μόλις το μίγμα φτάσει σε βρασμό, προσθέστε το αλεύρι με μια κίνηση, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ομοιογενή υφή και να αποκολλάται από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ζυμάρι να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Βάλτε το ζυμάρι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο σε σχήμα αστέρι. Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι.
  5. Βάλτε λωρίδες του ζυμαριού απευθείας στο καυτό λάδι, κόβοντάς τες στο επιθυμητό μήκος με ψαλίδι. Τηγανίστε τα τσούρος μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο καφέ χρώμα.
  6. Αφαιρέστε τα τσούρος από το λάδι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε αμέσως με ζάχαρη και κανέλα.
  7. Σερβίρετε τα ζεστά με λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα για ντιπ.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!