Τζαμαϊκανά τρουφάκια με ρούμι

0

Υπέρ-γευστικές, εντυπωσιακές αλλά εύκολες λιχουδιές. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε ρούμι ανάλογα τα γούστα σου. Αυτές οι τρούφες πρέπει να παγώσουν πολύ καλά.

Συστατικά

  • 250 ml κρέμα σαντιγί
  • 100g σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 200g μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 25g ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σκούρο ρούμι
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι, αποσύροντάς την από τη φωτιά λίγο πριν πάρει βράση.
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και, μόλις κατέβει η κρέμα από τη φωτιά, τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αρκετό ρούμι για γεύση και ανακατέψτε καλά. Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια σκεπάζετε το μείγμα της σοκολάτας με μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα – η σοκολάτα θα σφίξει.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο δίσκο με λαδόκολλα. Κοσκινίστε τη μισή σκόνη κακάο σε καθένα από τα δύο μεγάλα πιάτα.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα μπαλάκι πεπονιού για να μαζέψετε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 15 g) από το μείγμα σοκολάτας. Πιέστε τις παλάμες των χεριών σας σε ένα από τα πιάτα με σκόνη κακάο για να καλύψετε ελαφρά και κυλήστε γρήγορα τα κομμάτια τρούφας σε μπάλα. Μην τυλίγετε τη σοκολάτα στα χέρια σας για πολλή ώρα διαφορετικά θα αρχίσει να λιώνει.
  6. Τυλίξτε την τρούφα με τη σκόνη κακάο στο άλλο πιάτο για να καλυφθεί ελαφρά και βάλτε το στο δίσκο. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλο το μείγμα για να δώσετε περίπου 40 τρούφες συνολικά, πιέζοντας τα χέρια σας σε περισσότερη σκόνη κακάο όταν χρειάζεται για να μην κολλήσει. Είναι καλύτερο να πλένετε τα χέρια σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά φροντίστε να τα ξεπλύνετε με κρύο νερό πριν τα στεγνώσετε ώστε να είναι ωραία και κρύα για να μην λιώσουν οι τρούφες.
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!