10 έξυπνες ιδέες για να φτιάξεις το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου!

0

Μπορεί να μπείς στον πειρασμό να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να διακοσμήσεις τα δωμάτια που θα δουν οι καλεσμένοι σου, αλλά το να παραμελήσεις το υπνοδωμάτιο σου είναι κακή ιδέα. Εξάλλου, περνάς σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής σου στην κρεβατοκάμαρά σου, επομένως είναι σημαντικό να το κάνεις άνετο, ήρεμο και φιλόξενο. Μόνο και μόνο για να εξατομικεύσεις τον χώρο σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να το κάνεις.

Διάβασε παρακάτω για να δημιουργήσεις τον απόλυτο χώρο ξεκούρασης:

Πήγαινε για ψώνια χωρίς να φύγεις από το σπίτι

Όχι, δεν μιλάμε για την Amazon. Ψάξε στο σπίτι σου για αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς πια και μεταφέρετέ τα στην κρεβατοκάμαρα. Συχνά, οι άνθρωποι έχουν αντικείμενα styling και διακόσμησης στο σπίτι τους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κρεβατοκάμαρα. Μερικές φορές, αυτό το μοντέρνο αμπαζούρ που δεν ταίριαζε πολύ στο σαλόνι φαίνεται όμορφο δίπλα στο κρεβάτι σουη.

Πρόσθεσε έναν καθρέφτη

Έχεις μικρό υπνοδωμάτιο; Πρόσθεσε στρατηγικά έναν καθρέφτη για να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Το να κρεμάσεις έναν καθρέφτη πίσω από το κρεβάτι σας ή πάνω από την τουαλέτα, μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε επιπλέον φυσικό φως και να γεμίσετε γυμνούς τοίχους χωρίς πολλά χρήματα.

Μην τσιγκουνεύεσαι την τέχνη

Μπορεί να είναι ακριβό να αγοράσεις ένα έργο τέχνης και ίσως να μην θέλεις να βάλεις μια απλή ζωγραφιά στην κρεβατοκάμαρά σου. Αντ ‘αυτού, μπορείς να κάνεις DIY έναν απλό πίνακα ζωγραφικής σε καμβά ή να εκτυπώσεις έργα τέχνης τοίχου ή φωτογραφία για να γεμίσεις τους γυμνούς τοίχους.

Να ξέρεις πού να φλυαρείς

Πρόσεξε τα κλινοσκεπάσματα σου, από το στρώμα σου μέχρι τα σεντόνια, αλλάζει κυριολεκτικά τη ζωή σου. Ακόμα κι αν διακοσμείς ένα υπνοδωμάτιο με χαμηλό προϋπολογισμό, προσπάθησε να κερδίσεις λίγα χρήματα για να αγοράσεις ένα άνετο στρώμα ή αυτό το σετ σεντόνια που είχαν γτραβήξει το ενδιαφέρον σου. Ένας υπέροχος βραδινός ύπνος αξίζει να ξοδέψεις μερικά επιπλέον χρήματα.

Περιποιήσου τα παράθυρα

Εάν θέλεις να δώσεις στο υπνοδωμάτιο σου μια πιο κομψή εμφάνιση, φτιάξε τα παράθυρα που θα προσφέρουν μεγάλη ευελιξία ή προσφέρουν συσκότιση ή φιλτράρισμα φωτός. Είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στον φωτισμό του χώρου και στο πώς αυτός επηρεάζει την εμφάνιση και την γενικότερη αίσθηση.

Σκέψου μια μίνιμαλ εμφάνιση

Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά λιγότερων κοστίζει λιγότερο. Εάν έχεις μικρό προϋπολογισμό, σκέψου μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Αναβάθμισε τον φωτισμό

Είναι υπέροχα τα διάφορα επίπεδα φωτισμού, γι’ αυτό σκέψου τους λαμπτήρες με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού ή τα φώτα σε έναν διακόπτη dimmer. Σκέψου να ανταλλάξεις ένα φωτιστικό για να μεταμορφώσεις πραγματικά την κρεβατοκάμαρά σου. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο ή τρεις πηγές φωτός.

Να είσαι προσεκτική με τις τάσεις

Μπορεί να είναι ακριβό να αλλάζεις τη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιό σου κάθε φορά που μια τάση περνάει την ακμή της. Αντίθετα, μπορείς να κάνεις DIY τα μοντέρνα στοιχεία και να επενδύσεις περισσότερο σε εκείνα τα κομμάτια που γνωρίζεις ότι θα διαρκέσουν για τα επόμενα χρόνια.

Σκέψου έναν Σχεδιαστή

Εάν δεν έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις, μερικές φορές μπορεί να είναι πιο ακριβό να αγοράσεις πολλά πράγματα που γρήγορα αντιπαθείς. Εάν έχεις έναν προϋπολογισμό, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες σχεδιασμού που μπορεί να είσαι σε θέση να αντέξεις οικονομικά. Επίσης μια εξαιρετική ιδέα  είναι να απευθυνθείς σε έναν σχεδιαστή ή διακοσμητή για μια συμβουλή και για ιδέες για την κρεβατοκάμαρά σου. Αυτή η μικρή επένδυση μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, ενώ σε εμπνέει και σου δίνει κάποια κατεύθυνση.

Άλλαξε τα κλινοσκεπάσματα εποχιακά

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διατηρήσεις την κρεβατοκάμαρά σου φρέσκια είναι να αλλάζεις τα κλινοσκεπάσματα σου κάθε εποχή. Αν και αυτό απαιτεί μια μικρή επένδυση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις να βαρεθείς τον χώρο σου και να νιώθεις σαν να έχεις κάνει μια μίνι ανακαίνιση κάθε σεζό

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.