5 βρώμικα σημεία στο σπίτι που δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ!

0

Όσο και να καθαρίζεις συχνά το σπίτι σου, υπάρχουν σημεία που σίγουρα παραμελείς. Μπορεί να σκουπίζεις/σφουγγαρίζεις/ξεσκονίζεις, ωστόσο σχεδόν πάντα θα ξεχνάς να καθαρίζεις κάποια πολύ συγκεκριμένα σημεία που είναι πλέον και τα πιο βρώμικα. Αυτά είναι τα παρακάτω:

H βρύση της κουζίνας και του μπάνιου

Αν τώρα πας στο μπάνιο ή στην κουζίνα και παρατηρήσεις το στόμιο, θα δεις μία έντονη μούχλα γύρω από αυτό ή μαύρα στίγματα. Για να μπορέσεις να το καθαρίσεις σωστά, πρέπει να αφαιρέσεις το στόμιο και να το αφήσεις για 15 λεπτά σε ένα μπολ με ξύδι. Στη συνέχεια βούρτσισε το με μία παλιά οδοντόβουρτσα και τοποθέτησε το ξανά. Πρέπει τουλάχιστον 1 φορά το μήνα να κάνεις αυτή την διαδικασία.

Η θήκη για τα μαχαιροπίρουνα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που την καθάρισες; Μάλλον ούτε εσύ θα θυμάσαι. Σκέψου όμως πόση σκόνη θα έχει πάνω της και θα λερώνει τα ήδη πλυμένα μαχαιροπίρουνα. Κρίμα δεν είναι;

Τα φωτιστικά των δωματίων

Αν τώρα πας να καθαρίσεις τα φωτιστικά, θα δεις ότι θα αφαιρέσεις ένα μεγάλο στρώμα σκόνης. Και είναι λογικό μιας και δεν τα καθαρίζεις τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Γι’αυτό λοιπόν με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί, πέρασε τα από πάνω και αμέσως το φως θα γίνει και πιο καθαρό.

vromiko-spiti-1

Η λαβή του ψυγείου

Καθημερινά κουβαλάς πολλά μικρόβια, τα οποία τα μεταφέρεις σε ό,τι αντικείμενα πιάσεις. Ένα από αυτά είναι και η λαβή του ψυγείου, την οποία δεν καθαρίζεις σχεδόν ποτέ. Προσπάθησε στο τέλος της ημέρας να την απολυμαίνεις για να μειώσεις και το ποσοστό των μικροβίων.

Πίσω και κάτω απ’την καφετιέρα

Μιας και σίγουρα θα φτιάξεις έστω και μία ημέρα καφέ, προσπάθησε να καθαρίζεις κάτω από αυτήν με το τέλος της ημέρας μιας και το σημείο εκεί γεμίζει με σκόνη και στίγματα από τον καφέ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.