Πλημμυρισμένος από φρεσκάδα και γεύση, ο συνδυασμός ψητού κοτόπουλου με ζωηρά μυρωδικά και αρακά κάνει μια τέλεια ανοιξιάτικη σαλάτα κοτόπουλου.
Συστατικά
Για τη σάλτσα με λεμόνι και σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Για το ψητό κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, αφαιρεθεί το δέρμα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την ανοιξιάτικη σαλάτα
- 100gr μπιζέλια
- 100gr μικρά κουκιά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα
- μεγάλη χούφτα φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 30gr νεροκάρδαμο, χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μέθοδος
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μετά αλατοπιπερώνουμε.
- Για να ετοιμάσουμε τα μπούτια κοτόπουλου, τα αλείφουμε με το λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετήστε ένα ταψί σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι ζεστά, μαγειρέψτε τους μηρούς για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν και να τρέξουν οι χυμοί. Αφήνω στην άκρη.
- Για να φτιάξετε την ανοιξιάτικη σαλάτα, βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέστε τον αρακά και τα κουκιά και μαγειρέψτε για 3 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε. Ρίξτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το κάρδαμο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο μαζί σε μια σαλατιέρα και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ζεστά μπιζέλια και τα φασόλια.
- Ρίξτε με κουτάλι τη ζεστή σαλάτα σε πιάτα σερβιρίσματος. Κόβουμε τα ψητά μπούτια κοτόπουλου στη μέση και τα βάζουμε πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και με κουτάλι τη σάλτσα και μετά σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!