«Ανέπνευσε» σε ένα σπίτι καθαρό από μούχλα και υγρασία!

0

Πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες –όπως η έκθεση σε αλλεργιογόνα που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους– έχουν συνδεθεί με την εξέλιξη και την επιδείνωση του άσθματος.

Μούχλα – Υγρασία

Ο νούμερο 1 εχθρός σου! Χρησιμοποίησε έναν αφυγραντήρα, αν το σπίτι σου γενικά έχει υγρασία ή ακόμα καλύτερα τοποθέτησε ένα καλό σύστημα εξαερισμού που θα καθαρίζει τον αέρα και θα κάνει το σπίτι σου φρούριο ενάντια στη μούχλα.

Έλεγχε συχνά για διαρροές, ειδικά τα μέρη και δωμάτια που γειτονεύουν με την κουζίνα ή το μπάνιο ή τον θερμοσίφωνα. Τυχόν διαρροές – ακόμα και οι πιο μικρές – μπορούν να δημιουργήσουν με τον καιρό έντονο πρόβλημα που μετά θα είναι δυσκολότερο να επισκευαστεί.

Εάν διαπιστώσεις ότι υπάρχουν μέρη όπου έχει συγκεντρωθεί έντονη υγρασία ή μούχλα, καθάρισέ τα άμεσα ή ζήτησε τη γνώμη ενός ειδικού. Μπορείς αρχικά να ψεκάσεις την περιοχή με λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα αναμειγμένη με λίγο νερό, άφησε το μείγμα για μια ώρα, επανέλαβε και σκούπισε με ένα στεγνό πανί.

Αλλεργιογόνα

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα ακάρεα σκόνης και το τρίχωμα ζώων. Σίγουρα δε, γνωρίζεις ότι η σκόνη πάει ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία!

Καλύτερα όταν κάνεις δουλειές να φοράς μια μάσκα και να ξεσκονίζεις με κάποιο πανάκι που μαζεύει τη σκόνη στατικά. Απέφυγε την κοινή σκούπα και προτίμησε την ηλεκτρική. Μην τινάζεις. Προτίμησε χαλιά αντί για μοκέτες από τοίχο σε τοίχο και καλύτερα να επιλέγεις επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης για να αποφύγεις μεγαλύτερη σώρευση σκόνης στο σπίτι.

Εάν έχεις κατοικίδια, περιόρισέ τα σε εξωτερικούς χώρους ή τουλάχιστον, απομάκρυνέ τα από την κρεβατοκάμαρά σου.

crawl-space-condensation-lg

Οικιακά καθαριστικά

Μην εκτίθεσαι σε έντονες οσμές, όπως τα απορρυπαντικά. Επέλεξε απορρυπαντικά με λιγότερο έντονη οσμή και φρόντισε να αναγράφεται στη συσκευασία η ένδειξη “υποαλλεργικό”. Απέφυγε τη χλωρίνη σε κάθε περίπτωση.

Εξαερισμός – Κλιματισμός

Διατήρησε τον αέρα στο σπίτι σου καθαρό. Ελέγξε το κλιματιστικό, το σύστημα θέρμανσης ή εξαερισμού μία φορά το χρόνο από κάποια ειδική εταιρεία σέρβις. Φρόντισε να αλλάζεις και να καθαρίζεις τα φίλτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ακολουθώντας μικρές αλλά σημαντικές οδηγίες, θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και “καθαρή” από άσθμα και αλλεργίες.

Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου για μία ποιοτική ζωή!

Πηγή: douleutaras.gr

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.