Δείτε ένα απίθανο σπίτι κατασκευασμένο από… containers!

0

Ως γνωστόν τα containers χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και μεταφορά εμπορευμάτων και η χρήση τους είναι αποκλειστικά… αυτή. Ωστόσο, η Claudie Dubreuil από το Quebec του Καναδά όταν έφτασε η στιγμή να σχεδιάσει το δικό της σπίτι σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα μεταλλικά containers με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο, καθώς αποτέλεσαν την «πρώτη ύλη» από την οποία κατασκευάστηκε το δικό της «dream home»!

Containers House 1 (12)Containers House 1 (9) ΟΚΗ Claudie από τις αρχές που ξεκίνησε το σχεδιασμό του «σπιτιού των ονείρων» της συνάντησε αρκετές δυσκολίες, καθώς καμία κατασκευαστική εταιρεία δεν δεχόταν να μεταποιήσει τα containers σύμφωνα με το δικό της σχέδιο εξαιτίας αμφιβολιών για την  ασφάλεια του κτίσματος, αλλά και λόγω του περίπλοκου χαρακτήρα της κατασκευής. Ωστόσο, η Claudie δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να βρει μία εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή. Στη συνέχεια, η αμέσως επόμενη κίνηση της ήταν να παραγγείλει τα containers που θα χρησιμοποιούσε που αυτό αποδείχθηκε κάτι σχετικά… εύκολο, καθώς με το λιμάνι του Montreal να βρίσκεται σε κοντινή σχετικά απόσταση δεν είχε παρά να επικοινωνήσει με ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες της πούλησαν τα containers με τιμή στα 2.600 με 3.000 δολάρια.

Containers House 1 (10) ΟΚ
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατασκευής πήρε τουλάχιστον δύο μήνες, καθώς το «κόψιμο» των containers απαιτούσε μπόλικη δουλειά, ενώ θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε το κτίσμα να καταστεί σταθερό και ασφαλές. Κάθε container έχει διαστάσεις 2.5 μέτρα (ύψος) x12 μέτρα (πλάτος) και αυτό που έκανε η κατασκευαστική εταιρεία ήταν να προσθέσει ειδικά δοκάρια στήριξης, αλλά και τσιμέντο ειδικού τύπου που θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα της κατασκευής, όπως επίσης και ξύλα για το εσωτερικό των δωματίων. Για να ολοκληρωθεί το project χρησιμοποιήθηκαν 4 containers σε σταυροειδές σχήμα, δημιουργώντας μία πλήρως λειτουργική διώροφη κατοικία με όλα τα… κομφόρ! Συνολικά το συγκεκριμένο «dream home» στοίχισε 350.000$, συμπεριλαμβάνοντας στην τελική τιμή το οικόπεδο, την εκσκαφή, τις εργασίες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες που ακολουθούν… 

Containers House 1 (11) ΟΚContainers House 1 (7)
Containers House 1 (4) ΟΚ
Containers House 1 (2) ΟΚ
Containers House 1 (15) ΟΚ
Containers House 1 (5) ΟΚContainers House 1 (14)

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.