Έτσι θα κάνεις το Galaxy S8 να παίζει σαν επιτραπέζιος υπολογιστής

0

Μπορεί να πέρασε κάπως στα ψιλά, αφού η παρουσίασή του έγινε μαζί με το πολλά υποσχόμενο Galaxy S8, και να προβάλλεται ως ένα gadget κατάλληλο για εκείνους που θέλουν να εργάζονται και μακριά από το γραφείο τους, όμως επί της ουσίας μπορεί να δώσει λύση και μέσα στο σπίτι, ειδικά από τη στιγμή που το smartphone τείνει να υποκαταστήσει ακόμα και τον οικιακό υπολογιστή.

Η Samsung μάς λέει ότι το DeX Stationμια βάση σύνδεσης του smartphone με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι – σχεδιάστηκε για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εν κινήσει επαγγελματιών, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να μεταφέρουν πολλές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές. Συμβατό με το Galaxy S8, προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή του επιτραπέζιου υπολογιστή, η οποία όμως είναι βασισμένη στο Android. Δηλαδή, σου επιτρέπει να έχεις απρόσκοπτη πρόσβαση σε εφαρμογές, να επεξεργάζεσαι έγγραφα, να περιηγείσαι στο διαδίκτυο, να παρακολουθείς βίντεο, να απαντάς σε μηνύματα και πολλά άλλα μέσω του smartphone σε μια μεγαλύτερη οθόνη, χρησιμοποιώντας παράλληλα πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Δεν ακούγεται καθόλου κακό και πράγματι δεν είναι.

Το ριζικά επανασχεδιασμένο Android UI του Galaxy S8 έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να χρησιμοποιείται με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Επίσης, περιλαμβάνει πολλαπλά παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, αναδυόμενα μενού, καθώς και μια desktop έκδοση του προγράμματος περιήγησης στο Internet.

Οι σημαντικές συνεργασίες με τη Microsoft και την Adobe επιτρέπουν τη συμβατότητα του Samsung DeX με τις mobile εφαρμογές των Microsoft Office και Adobe, συμπεριλαμβανομένου του mobile Adobe Acrobat Reader και του Lightroom Mobile, προσφέροντας λειτουργικότητα που προσομοιάζει σε αυτή του επιτραπέζιου υπολογιστή και ένα περιβάλλον χρήσης που έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμο σε smartphone.

Προκειμένου λοιπόν να χρησιμοποιήσεις το smartphone με την άνεση που σου προσφέρει μια μεγάλη οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, απλώς τοποθετείς το Galaxy S8 στο DeX Station. H σύνδεση με την οθόνη γίνεται μέσω θύρας HDMI (άρα πρέπει να διαθέτει τέτοια), ενώ το πληκτρολόγιο και το ποντίκι συνδέονται ασύρματα ή ενσύρματα, μέσω Bluetooth ή USB.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.