Εύκολη ζύμη για φύλλο κρούστας

0

Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για γλυκά με φύλλο κρούστας. Αν είστε νέος στην παρασκευή ζαχαροπλαστικής, δεν θα πιστεύετε πόσο απλό μπορεί να είναι. Μπορείτε να το φτιάξετε στο χέρι ή σε επεξεργαστή τροφίμων. Το μυστικό είναι να χειρίζεστε τη ζύμη όσο το δυνατόν λιγότερο και να της δίνετε χρόνο να ξεκουραστεί πριν την ψήσετε.

Συστατικά

 • 175gr απλό αλεύρι
 • πρέζα αλάτι
 • 85gr βούτυρο, σε κύβους
 • 2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Μέθοδος

 1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε τους κύβους του βουτύρου.
 2. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να τρίψετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να έχετε ένα μείγμα που μοιάζει με χοντρή τριμμένη φρυγανιά χωρίς να μένουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου. Προσπαθήστε να δουλέψετε γρήγορα για να μην γίνει λιπαρό.
 3. Χρησιμοποιώντας ένα επιτραπέζιο μαχαίρι, ανακατέψτε με αρκετό κρύο νερό για να δέσει η ζύμη μεταξύ τους. Θα πρέπει πάντα να ξεκινάτε με 1-2 κουταλιές της σούπας και να προσθέτετε κι άλλες εάν είναι απολύτως απαραίτητο (η πιο κοντή ζύμη θα έχει καλύτερη υφή, αν και μπορεί να είναι λίγο εύθρυπτη).
 4. Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας μέχρι να ενωθεί. Χειριστείτε τη ζύμη απαλά και όσο το δυνατόν λιγότερο, μόνο για να γίνει μια λεία ζύμη.
 5. Εναλλακτικά, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να τρίψει το λίπος στο αλεύρι. Με το μοτέρ σε λειτουργία, προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέσα από το χωνί μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Προσθέστε μόνο αρκετό νερό για να το δέσει και μετά σταματήστε.
 6. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη όπως πριν και αφήστε τη να κρυώσει για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
 7. Εναλλακτικά, ανοίγετε αμέσως και στρώνετε τη φόρμα, αφήνοντας τη θήκη ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την ψήσετε.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.