Ζυμαρικά σοκολάτας με καραμέλα και πεκάν

0

Αυτή είναι πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Τα έτοιμα πράγματα δεν είναι διαθέσιμα παντού, αλλά αξίζει να αναζητήσετε αυτό το αντισυμβατικό αλλά συναρπαστικό γλυκό.

Συστατικά

  • 100gr κακάο ή ζυμαρικά σοκολάτας
  • πρέζα αλάτι
  • 50gr πεκάν, χονδρά σπασμένα
  • 50gr ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 50gr καστανή ζάχαρη
  • 100ml διπλή κρέμα, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Βάλτε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά και, όταν βράσουν, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε τα, ρυθμίζοντας ένα χρονόμετρο για δύο λεπτά πριν οι οδηγίες του πακέτου αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμα.
  2. Βάλτε ένα μεσαίου μεγέθους, αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και ρίξτε μέσα τα πεκάν και στη συνέχεια τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά. Μόλις μυρίσετε το άρωμά τους να αναδύεται από το τηγάνι, αφαιρέστε τα σε ένα κρύο πιάτο.
  3. Τώρα ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο τηγάνι μέχρι να έχετε ένα ζεστό, σιρόπι. Ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα της καραμέλας να φουσκώσει, προσθέτουμε τα πεκάν και μια πρέζα αλάτι και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Λίγο πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, χαμηλώστε τα σε ένα φλιτζάνι για να αφαιρέσετε λίγο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών, στη συνέχεια ρίξτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σκούρα και ξηρή σάλτσα βουτύρου, προσθέτοντας μια ή δύο κουταλιές της σούπας από το νερό για το μαγείρεμα, αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε να ενωθούν πριν το μοιράσουμε σε δύο μπολ. Σερβίρετε με λίγη διπλή κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κανάτα για να την περιχύνετε καθώς τρώτε, αν θέλετε.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.