Γιατί να μην πετάτε τις φλούδες από το πορτοκάλι

0

Οι φλούδες πορτοκαλιού συχνά απορρίπτονται ως απόβλητα, αλλά έχουν πολλαπλές χρήσεις που μπορεί να είναι ευεργετικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την καθημερινή ζωή. Εδώ είναι πέντε τρόποι για να χρησιμοποιήσετε φλούδες πορτοκαλιού:

Καθαρισμός

Οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν κιτρικό οξύ, το οποίο τις καθιστά αποτελεσματικές στην αφαίρεση λεκέδων και λίπους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό πιάτων, πάγκων, ακόμη και αντικειμένων που είναι δύσκολο να καθαριστούν, όπως ασημικά.

Μαγείρεμα

Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν γεύση σε διάφορα πιάτα, όπως μαρμελάδες, σάλτσες και μαγειρευτά. Οι αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του ξύσματος σε συνταγές που το απαιτούν. Μηνν ξεχνάτε και το φανταστικό γλυκό πορτοκάλι!

Αρωματοθεραπεία

Απελευθερώνουν ένα φρέσκο ​​και εσπεριδοειδές άρωμα όταν στεγνώνουν και καίγονται, καθιστώντας τις ένα φυσικό αποσμητικό χώρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποτ πουρί, αρωματικά κεριά, ακόμη και σε φωτιά για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο άρωμα.

Κηπουρική

Μπορούν να προστεθούν σε σωρούς κομποστοποίησης για να παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά. Λέγεται επίσης ότι αποτρέπουν παράσιτα όπως τα μυρμήγκια και τους γυμνοσάλιαγκες, καθιστώντας τα μια φιλική προς το περιβάλλον λύση ελέγχου παρασίτων.

Φυσικό εντομοαπωθητικό

Περιέχουν λιμονένιο, ένα φυσικό εντομοκτόνο, που τις καθιστά αποτελεσματικές στην απώθηση εντόμων όπως τα κουνούπια, οι μύγες και άλλα ζωύφια. Απλώς τοποθετήστε τις αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού σε περιοχές όπου τα έντομα αποτελούν πρόβλημα ή κάντε ένα σπρέι με λάδι φλούδας πορτοκαλιού για να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα και τα ρούχα σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απολαύσετε ένα πορτοκάλι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες για αυτούς τους σκοπούς αντί να τις πετάξετε.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.