Η Samsung επεκτείνει τη σειρά επιτοίχιων κλιματιστικών για οικιακή χρήση με το μοντέλο WindFreeTM με φίλτρο καθαρισμού αέρα PM1.0

0

Μετά την εισαγωγή των νέων πάνελ καθαρισμού αέρα για χρήση σε επαγγελματικούς χώρους, η Samsung ανακοινώνει τώρα το επιτοίχιο κλιματιστικό WindFreeTM Pure 1.0 για οικιακή χρήση εξοπλισμένο με φίλτρο PM1.0.

Το WindFreeTM Pure 1.0 περιλαμβάνει ηλεκτροστατικό φίλτρο PM1.0, το οποίο λειτουργεί ως καθαριστής αέρα ενώ διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία ψύξης WindFree™ της Samsung, τη λειτουργία Freeze Wash και έξυπνες επιλογές ελέγχου.

Η Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) παρουσιάζει το WindFreeTM Pure 1.0, το νέο μοντέλο επιτοίχιου κλιματιστικού με φίλτρο PM1.0 για καθαρισμό αέρα. Ιδανικό για οικιακή χρήση, το WindFreeTM Pure 1.0 διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία ψύξης WindFree™, τη λειτουργία Freeze Wash καθώς και έξυπνες λειτουργίες ελέγχου. Το WindFreeTM Pure 1.0 διαθέτει ηλεκτροστατικό φίλτρο PM1.0,  που λειτουργεί ως καθαριστής αέρα φιλτράροντας σωματίδια σκόνης ως και 0,3μm/microns και αποστειρώνοντας μικροοργανισμούς, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροστατικό ιονιστή. Το WindFreeTM Pure 1.0 είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Φεβρουάριο 2021[1].

«Τη χρονιά που πέρασε παρατηρήσαμε μια αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις της ρύπανσης και του ακάθαρτου αέρα καθώς και μια αυξημένη ζήτηση για βελτιωμένες συνθήκες άνεσης στον εσωτερικό χώρο των κατοικιών» αναφέρει ο Xavier Feys, Αντιπρόεδρος Προ-πωλήσεων, Ανάπτυξης επιχειρήσεων, Εξυπηρέτησης πελατών και Διαχείρισης προϊόντων στην SEACE. «Με την εισαγωγή των πάνελ καθαρισμού αέρα για χώρους επαγγελματικής και εμπορικής δραστηριότητας το 2020,  δώσαμε μία λύση σε αυτά τα ζητήματα. Με την κυκλοφορία του WindFreeTM Pure 1.0, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους οικιακούς χρήστες μια λύση που διασφαλίζει καθαρότερο αέρα όλον το χρόνο».

Φίλτρο καθαρισμού αέρα για φρέσκο και καθαρότερο αέρα

Το WindFree™ Pure 1.0 είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο PM1.0 που λειτουργεί ως καθαριστής αέρα. Το φίλτρο PM1.0 όχι μόνο συγκρατεί τα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια σκόνης ως και 0,3μm αλλά, επίσης, απενεργοποιεί συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων[2], χρησιμοποιώντας ηλεκτροστατικό διαχωριστή. Ο ηλεκτρονικός αποφορτιστής δημιουργεί αρνητικά ιόντα και αυτά δίνουν στα σωματίδια σκόνης και σε ορισμένους τύπους βακτηρίων αρνητικό φορτίο, ώστε να προσκολλώνται με δύναμη στο ηλεκτρόδιο γείωσης λόγω της ηλεκτροστατικής δύναμης του συλλέκτη. Οι επιδόσεις της διαδικασίας αποστείρωσης έχουν επικυρωθεί από τον βρετανικό φορέα πιστοποίησης Intertek[3], επιβεβαιώνοντας σε σχετική έκθεση ότι το φίλτρο αποστειρώνει περισσότερο από το 99% των δοκιμασμένων μικροοργανισμών που συγκρατούνται από αυτό2. Το φίλτρο PM1.0 είναι ημι-πλενόμενο παρέχοντας στους χρήστες το πλεονέκτημα να απολαμβάνουν φρέσκο και καθαρότερο αέρα, εξοικονομώντας παράλληλα το πρόσθετο κόστος συντήρησης της αντικατάστασης του φίλτρου.

Λειτουργία Freeze Wash

Το WindFreeTM Pure 1.0 περιλαμβάνει τη μοναδική λειτουργία Freeze Wash, που βοηθά στον καθαρισμό της μονάδας και αφαιρεί ως και 90% συγκεκριμένων ειδών βακτηρίων[4]. Με αυτή τη λειτουργία ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας ψύχεται στους -15°C για να καλυφθεί από πάγο. Όταν μπει σε λειτουργία απόψυξης, ο πάγος που λιώνει απομακρύνει συγκεκριμένα είδη βακτηρίων εντός του εναλλάκτη θερμότητας. Μέσω της εφαρμογής SmartThings[5], ο χρήστης λαμβάνει ενημέρωση για πότε χρειάζεται να καθαριστεί ο εναλλάκτης θερμότητας μέσω της λειτουργίας Freeze Wash.

Ένδειξη επιπέδων καθαρότητας αέρα

Το WindFreeTM Pure 1.0 κυκλοφορεί με νέα εξελιγμένη οθόνη, για εύκολο έλεγχο της ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Ο αισθητήρας λέιζερ που βρίσκεται στην οθόνη μετράει τη συγκέντρωση PM10, PM2.5 και PM1.0 στον εσωτερικό αέρα και μπορεί να αυτο-καθαριστεί, έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία  AI. Η ποιότητα του αέρα εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη με βάση τη μέγιστη μετρηθείσα συγκέντρωση και δηλώνεται με τέσσερα διαφορετικά επίπεδα/χρώματα: από «πολύ καλή» (μπλε) σε «καλή» (πράσινο), «κακή» (κίτρινο) ως «πολύ κακή» (κόκκινο).

Ανίχνευση ποιότητας εσωτερικού αέρα μέσω της εφαρμογής SmartThings

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την ποιότητα εσωτερικού αέρα μέσω της εφαρμογής SmartThings 5. Ακόμα και όταν απενεργοποιείται η μονάδα, ο αισθητήρας σκόνης μπορεί να καταγράφει την τρέχουσα ποιότητα αέρα στο δωμάτιο. Μέσω της εφαρμογής SmartThings , ο χρήστης μπορεί να λάβει ειδοποίηση όταν η μόλυνση του αέρα φτάσει στα επίπεδα «κακή» ή «πολύ κακή», για να ενεργοποιήσει στη συνέχεια τη λειτουργία καθαρισμού, εξ αποστάσεως. Εκτός από την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας καθαρισμού, η εφαρμογή SmartThings της Samsung και ο φωνητικός έλεγχος Bixby5 επιτρέπει σε όλους τους  χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν το κλιματιστικό, να επιλέγουν τους τρόπους λειτουργίας ψύξης που προτιμούν, να προγραμματίζουν λειτουργίες και να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας.

Τεχνολογία ψύξης WindFreeTM

Όπως σε όλα τα επιτοίχια μοντέλα WindFreeTM για οικιακή χρήση, έτσι και το WindFreeTM Pure 1.0 είναι εξοπλισμένο με τη μοναδική τεχνολογία WindFreeTM της Samsung. Η τεχνολογία WindFree™ ενισχύει την άνεση στους εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας χιλιάδες μικροσκοπικές οπές για την ομοιόμορφη διανομή του φρέσκου αέρα, χωρίς ενοχλητικές ριπές ψυχρού αέρα. Στον τρόπο λειτουργίας WindFree™ ο αέρας διαχέεται απαλά και αθόρυβα δημιουργώντας περιβάλλον «Still Air»[6] που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν, να εργάζονται και να χαλαρώνουν άνετα, χωρίς ενοχλητικά ψυχρά ρεύματα αέρα.

 

[1] Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανά αγορά.

[2] Escherichia coli: επάνω από 99%, Staphylococcus aureus: πάνω από 99%

 

[3] Δοκιμή στο μοντέλο AD***797**FN υπό συγκεκριμένες συνθήκες ελέγχου. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με συγκεκριμένους παράγοντες και χρήση. Η δοκιμή έχει καταγραφεί υπό: Αρ. αναφοράς Intertek:  RT20E-S0010-R.

[4] Δοκιμή από Intertek. Αφαιρέθηκαν το 90% των βακτηρίων Staphylococcus aureus ATCC 6538 και Escherichia coli ATCC 8739 στον εναλλάκτη θερμότητας σε σύγκριση με τα κανονικά μοντέλα που δεν επεξεργάστηκαν με τη λειτουργία Freeze Wash.

[5] Χρειάζεται σύνδεση σε Wi-Fi και λογαριασμός στην εφαρμογή Samsung SmartThings. Απαιτείται iOS 10.0 ή μεταγενέστερο και Android 5.0 ή μεταγενέστερο. Μπορεί να απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή του SmartThings σε επαγγελματικά κτήρια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους. Η διαθεσιμότητα των περιγραφόμενων λειτουργιών εξαρτάται από τις συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας.Ο φωνητικός έλεγχος Bixby υποστηρίζεται στα Αγγλικά (ΗΠΑ, ΗΒ, Ινδία), Κινέζικα, Κορεάτικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

 

[6] Η ASHRAE (η Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού) ορίζει τη «Still Air» (Ακινησία Αέρα) ως ρεύματα αέρα που κινούνται με ταχύτητες κάτω από 0,15m/s χωρίς κρύα ρεύματα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.