Το «μέλλον» στην κουζίνα παρουσιάστηκε στην έκθεση Ambiente 2018!

0

Στη διεθνή έκθεση Ambiente, που φέτος διεξήχθη από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου στην Φρανκφούρτη παρουσιάστηκαν όλες οι μελλοντικές τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της διακόσμησης και του design. Στα 308 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού κέντρου της Φρανκφούρτης το οποίο επισκεφθήκαμε, 4.441 εκθέτες από 89 χώρες στον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία καλή γεύση από το… μέλλον.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση Ambiente δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν οι μικροσυσκευές της κουζίνας, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο… «smart»! Με τα πανίσχυρα μοτέρ τους, τις εκπληκτικές high-tech λειτουργίες και το σοφιστικέ design, οι συγκεκριμένες συσκευές αλλάζουν άρδην τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την μαγειρική στην κουζίνα. Άλλωστε το καλό φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και στη σημερινή εποχή έχουμε τους τρόπους αλλά και την τεχνολογία για να το απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο υπεύθυνος της έκθεσης Ambiente, Thomas Kastl, «Οι μικρές οικιακές συσκευές εμφανίζουν υψηλή ζήτηση και το καταναλωτικό κοινό αγαπάει τα προϊόντα που κάνουν τη ζωή του ευκολότερη, του γλιτώνουν χρόνο και παράλληλα είναι όμορφα εμφανισιακά».

Η νέα αυτή γενιά των ηλεκτρικών κουζινικών gadgets ουσιαστικά έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Πάρτε για παράδειγμα, έναν βραστήρα τελευταίας τεχνολογίας που χαρίζει τον απόλυτο έλεγχο στη θερμοκρασία του νερού, επιτρέποντας σας με αυτόν τον τρόπο να θερμαίνετε το νερό ακριβώς στους 60ο C και έτσι να απολαύσετε το πράσινο τσάι σας, όπως ακριβώς πρέπει. Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω, καθώς εξελιγμένοι «smart» αποχυμωτές μπορούν να διατηρήσουν αυτούσιες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, ενώ επιπλέον τα ηλεκτρικά μαχαίρια κουζίνας μπορούν να κόψουν με ακρίβεια και με λεπτομέρεια. Όπως άλλωστε αποδείχθηκε και από την έκθεση Ambiente που επισκεφθήκαμε, δεν υπάρχει μικροσυσκευή στη κουζίνα που να μην είναι πλέον «έξυπνη» και που να μην βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας μας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.