Τα πάντα για τη σωστή συντήρηση του ψυγείου σας!

0
Εμφάνιση 3 από 3

3) Tips για τη χωροταξία των τροφίμων

  • Χρησιμοποιείστε τις ειδικές θήκες για φρούτα και λαχανικά αφού απαιτούν διαφορετική θερμοκρασία (πιό υψηλή) από τα υπόλοιπα τρόφιμα.
  • Μη πλένετε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, καθώς αυξάνετε σημαντικά την υγρασία που μπορεί να βλάψει τα ίδια ή άλλα τρόφιμα.
  • Τα ψηλότερα ράφια του ψυγείου έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία (7-9 βαθμούς Κελσίου), τα μεσαία γύρω στους 4-6 και το χαμηλότερο ράφι (πάνω από τα συρτάρια όμως) έχει τη χαμηλότερη, 2-4 βαθμούς. Συνεπώς εκεί πρέπει να τοποθετείτε τα πιό ευπαθή τρόφιμα (π.χ. θαλασσινά) και στο ψηλότερο όσα δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ψύξης και όσα έχουν την ένδειξη «διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα».
  • Μη τοποθετείτε τα φυλλώδη λαχανικά χωρίς να είναι κλεισμένα σε δοχείο ή τυλιγμένα, καθώς ξεραίνονται. Αντίθετα υπάρχουν άλλα προϊόντα που πρέπει να «αναπνέουν», όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μη τοποθετείτε τα γαλακτοκομικά στην πόρτα του ψυγείου. Λόγω θέσης αλλά και του ανοίγματος-κλεισιμάτος, είναι η περιοχή με την υψηλότερη θερμοκρασία στο χώρο συντήρησης (8-10 βαθμούς).
  • Μη τοποθετείτε το ζεστό φαγητό στο ψυγείο, αφήστε το να φθάσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.
    Μη τοποθετείτε τρόφιμα βραχείας συντήρησης στο πίσω μέρος του ψυγείου, καθώς είναι πιθανό να τα ξεχάσετε εκεί και να χαλάσουν σύντομα. Προσπαθήστε να έχετε στο εμπρός μέρος όσα χαλάνε γρήγορα και στο πίσω όσα διατηρούνται για πολλές μέρες.
 tips psygeio (3) (Medium)

Εμφάνιση 3 από 3
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.