Πριν και μετά: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός σπιτιού των 80s

0

Μεγάλο, επιβλητικό σπίτι που στέκει στη θέση του από το 1980 αλλά ήταν προφανές πως χρειαζόταν μία ριζική ανακαίνιση. Μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση που θα το έκανε σύγχρονο και θα ταίριαζε σε μία μοντέρνα οικογένεια. Αυτή έγινε και με το παραπάνω σ’ αυτή την βίλα στο Μεξικό.
Ο αρχιτέκτονας Juan Luis Fernández έπιασε δουλειά και αυτό που παρέδωσε είναι μία εντυπωσιακή οικία που κάνει τα μάτια να γουρλώνουν όταν την βλέπουν. Αρχίζοντας ανάποδα πρέπει να πούμε πως η παρέμβαση που άλλαξε κατά πολύ την εικόνα του σπιτιού είναι αυτή που έγινε στη πίσω αυλή. Εκεί ο χώρος για το μπάρμπεκιου μεταφέρθηκε και έγινε μία απίστευτη παρέμβαση. Πλέον εκεί η πισίνα ξεχωρίζει ενώ από πάνω της φτιάχθηκε ένα κλειστό μπαρ.

02
Πηγαίνοντας τώρα πάλι μπροστά η είσοδος δεν θα μπορούσε να είναι πιο εντυπωσιακή. Αφού ανοίξει η μεγάλη και βαριά σιδερένια πόρτα, μπαίνουμε σ’ ένα μεγάλο διάδρομο γεμάτο φυτά ενώ δεσπόζουν ψηλά τα μεγάλα δοκάρια. Τοποθετημένη στο βάθος του βρίσκεται η γυάλινη πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό του σπιτιού.

01
Η πισίνα και το υπερυψωμένο μπαρ από άλλη οπτική γωνία. Εντυπωσιακά απ’ όπου κι αν τα δεις.

03
Στο εσωτερικό του μπαρ ξεχωρίζει ο τοίχος από τούβλα αλλά και η μεταλλική καρέκλα που την κράτησαν από την «προηγούμενη ζωή» του σπιτιού και κάνει τέλεια αντίθεση με το υπόλοιπο design.

04
Εδώ το άχρωμο και άοσμο προηγούμενο εσωτερικό του σπιτιού, για να έχετε μία εικόνα της αλλαγής που έγινε.

05
Και περνάμε στο σαλόνι με τα μοναδικά ξύλινα δοκάρια στην οροφή που δίνουν μία ζεστασιά στο χώρο. Το πέτρινο τζάκι φροντίζει για τις ακόμα πιο κρύες νύχτες.

06
Στην κουζίνα το ταβάνι έμεινε πιο χαμηλό, ενώ δεν μπήκαν ψηλά ντουλάπια επίτηδες για να δείχνει ο χώρος πιο ανοιχτός. Ο πάγκος όπως θα ανέμενε κανείς κλέβει τις εντυπώσεις.

07
Και τέλος το μπάνιο. Δείτε πόσο «basic» και 80s ήταν πριν και πόσο αγνώριστο έγινε μετά.

08
09
Έφυγαν όλα τα παλιά πλακάκια, η μπανιέρα μπήκε στη μέση του μπάνιου ενώ η ντουζιέρα καλύφθηκε με τζάμι από κάτω μέχρι πάνω. Οι τεράστιοι καθρέφτες στέλνουν το φως σε όλο το δωμάτιο αφήνοντας την αντανάκλαση να κάνει καλά την δουλειά της.

Πηγή: Contemporist

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.