Αυτό το σπίτι είναι καλυμμένο ολόκληρο από ροζ βελονάκι!

0

Η artist Olek έχει ένα και μόνο πάθος. Το βελονάκι. Έχει κατά καιρούς καλύψει πράγματα και πράγματα, από ένα τεράστιο πάρκο που είχε το σχήμα κροκόδεικου, μέχρι ένα ολόκληρο τρενάκι. Το νέο project της γλύπτριας και performance/street artist από την Πολωνία, ήταν να καλύψει ένα διώροφο σπίτι με ατελείωτο ροζ βελονάκι!
Μπορεί το «κροσέ» να μοιάζει μία παλιομοδίτικη μόδα, ωστόσο η Olek τη χρησιμοποιεί για να εμπνεύσει, να δώσει ελπίδα, ακόμα ακόμα και να «σκεπάσει» με τον δικό της τρόπο πολιτικά και πολιτιστικά προβλήματα.

pink-3
Στην Kerava λοιπόν της Φινλανδίας, η Olek μαζι με μία ομάδα από συνεργάτες κάλυψε ολόκληρο το σπίτι που χτίστηκε στις αρχές του 1900 και άνηκε στον Karl Jacob Svensk (1883-1968), ένας άντρας που στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου, χρειάστηκε να πάρει την οικογένειά του και να τραπούν σε φυγή για να γλυτώσουν από τις βόμβες.

pink-4
Το 2015, 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και αυτό το ροζ σπίτι είναι ένα σύμβολο ελπίδας πως ίσως οι άνθρωποι κάποτε γίνουμε ένα και ενεργήσουμε με συμπόνια.

pink-5

Greetings from #Kerava ??? #ourpinkhouse #olek drone shoot by #DavidBrickhillJones

A video posted by olek (@oleknyc) on

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.