Τα ασανσέρ που κινούνται οριζόντια θα αλλάξουν το μέλλον της αρχιτεκτονικής

0

Η Γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ThyssenKrupp είναι η πρώτη που ανακοίνωσε ένα καινούργιο concept που αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αρχιτεκτονική. Είναι αυτή που από το 2014 έφερε στην επιφάνεια την ιδέα του Maglev ασανσέρ, δηλαδή με σύστημα μαγνητικής αιώρησης, ένα concept που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και κάμποση αμφισβήτηση. Τώρα τρία χρόνια μετά, η εταιρεία πραγματοποίησε το πρώτο της τεστ μπροστά σε κοινό και ήταν επιτυχημένο!
Το “MULTI” είναι ένα χωρίς σχοινιά οριζόντιο και κάθετο σύστημα που θα γίνει πραγματικότητα σ’ έναν τεράστιο ουρανοξύστη που θα χτιστεί στο Rottweil της Γερμανίας και θα ολοκληρωθεί το 2019. Η τεχνολογία της ThyssenKrupp επιτρέπει σε πολλά ασανσέρ να λειτουργούν σε μία λούπα και στη συγκεκριμένη περίπτωση να μετακινεί 12 αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα, περίπου 18 μέτρα το δευτερόλεπτο!
Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος, αφού το νέο σύστημα είναι σχεδόν πέντε φορές πιο ακριβό από τα συμβατικά ασανσέρ και γι’ αυτό η εφαρμογή του θα χρειαστεί κάμποσο διάστημα. Ωστόσο είναι τόσο επαναστατικό που η ThyssenKrupp βρήκε ήδη τον πρώτο της πελάτη, στο πρόσωπο της OVG Real Estate!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.