Τα Dos & Don’ts για το πρώτο σου φοιτητικό διαμέρισμα!

0

Πέρασες σε κάποια σχολή μακριά από τον τόπο που γεννήθηκες και ύστερα από πολύ ψάξιμο και αγωνία, ήρθε η ώρα και η στιγμή για να μπεις στο πρώτο σου φοιτητικό διαμέρισμα – σπίτι Αναμφίβολα, το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα αποκτήσεις τον δικό σου προσωπικό χώρο δεν μπορεί παρά να είναι πολύ σημαντικό για εσένα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το να μπαίνεις σε ένα νέο σπίτι, δεν είναι ποτέ μία εύκολη διαδικασία, ενώ μάλιστα η διακόσμηση και ο εξοπλισμός του νέου σου χώρου μπορεί να αποδειχθεί «μπελάς» και το τελικό αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιεί καθόλου. Για αυτό εμείς εδώ θα σου δώσουμε μία σειρά από συμβουλές (με Dos και Don’ts), οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση…

DO

Ζήτα βοήθεια σε ότι έχει να κάνει με τα έπιπλα…

Η αλήθεια είναι ότι τα έπιπλα αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που θα υπάρχει στο φοιτητικό σου διαμέρισμα. Η αλήθεια είναι ότι εδώ δεν χρειάζεσαι υπερβολές και σπατάλες (εάν μπορεί να βοηθήσει βέβαια η μαμά και ο μπαμπάς έχει… καλώς). Μπορείς κάλλιστα να ζητήσεις από συγγενείς και φίλους να σε βοηθήσουν με κάποια έπιπλα που δεν χρειάζονται και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα χάσεις (και θα κάνεις και καλό στο πορτοφόλι σου το οποίο λογικά δεν θα διάγει και τις καλύτερες μέρες του).

Σκέψου τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι και όχι το τι θα ΗΘΕΛΕΣ να έχεις…

Μην αγοράζεις πράγματα και έπιπλα μόνο και μόνο επειδή αισθάνεσαι ότι θα πρέπει να τα έχεις στον προσωπικό χώρο σου. Για παράδειγμα, μία TV 65 ιντσών που κοστίζει μία μικρή περιουσία ή μία τραπεζαρία 8 ατόμων, αποτελούν μάλλον περιττές προσθήκες. Πριν να αγοράσεις το οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να «ζυγίζεις» τις ανάγκες σου, να καταλαβαίνεις ποιες είναι οι προτεραιότητες σου!

Βάζε προτεραιότητες

Αυτό που θα πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό σου είναι να βάζεις προτεραιότητες. Από τη στιγμή που τα οικονομικά σου δεν θα είναι λογικά σε καλό επίπεδο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δώσε έμφαση στα πράγματα που είναι πρώτης ανάγκης. Το μυστικό εδώ είναι να αγοράζεις λίγα πράγματα τη φορά, έτσι ώστε ο τραπεζικός σου λογαριασμός να μπορεί να αναπνέει…

DON’T

Μην αγοράζεις αντικείμενα που δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξεις κάποια στιγμή σπίτι, το καλύτερο είναι να αγοράζεις πράγματα με κάποια προοπτική στο μέλλον.

Μην τρελαίνεσαι με τα trends

Επειδή έχεις δει κάτι στο Internet το οποίο έχει γίνει trend και το έχουν οι περισσότεροι φίλοι σου, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το βάλεις και εσύ σώνει και ‘΄ντε στο φοιτητικό διαμέρισμα σου.

Αυτό που γενικά ισχύει είναι ότι εάν φερθείς έξυπνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσεις!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.