Τα μεγαλύτερα κατοικήσιμα παλάτια του κόσμου!

0

Όταν πρόκειται για σπίτια, το μέγεθος έχει σημασία, ώστε να είναι άνετο και βολικό. Και για κάποιους, το μεγαλύτερο είναι πάντα καλύτερο, ειδικά όταν μιλάμε για παλάτια. Από παλάτια μέχρι αρχοντικά και κάστρα, υπάρχουν πολλά τεράστια σπίτια σε όλο τον κόσμο που είναι κατάλληλα για βασιλικές οικογένειες. Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατοικημένα σπίτια (παλάτια) στον κόσμο και τις ιστορίες πίσω από αυτά.

Ένα από τα πιο διάσημα από αυτά τα μεγάλα σπίτια είναι το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία. Αρχικά χτίστηκε ως κυνηγετικό καταφύγιο για τον βασιλιά Λουδοβίκο XIII τον 17ο αιώνα, αργότερα επεκτάθηκε από τον γιο του, Λουδοβίκο XIV, στο μεγάλο παλάτι που είναι σήμερα. Το παλάτι, το οποίο βρίσκεται σε πάνω από 800 στρέμματα γης, είναι ένα θαύμα της γαλλικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής και είναι διάσημο για τις πολυτελείς διακοσμήσεις του, συμπεριλαμβανομένου του Hall of Mirrors. Φιλοξενεί επίσης τους περίφημους Κήπους των Βερσαλλιών, οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο όμορφους στον κόσμο.

Ένα άλλο παλάτι στη μεγάλη κλίμακα είναι η Απαγορευμένη Πόλη στην Κίνα. Αυτό το ανακτορικό συγκρότημα, που βρίσκεται στην καρδιά του Πεκίνου, ήταν το αυτοκρατορικό παλάτι των Κινέζων αυτοκρατόρων από τη δυναστεία των Μινγκ έως το τέλος της δυναστείας των Τσινγκ. Το παλάτι, το οποίο έχει έκταση πάνω από 180 στρέμματα, αποτελείται από 980 κτίρια και περιβάλλεται από μια τάφρο. Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλές αίθουσες, αυλές και κήποι, καθώς και ο Αυτοκρατορικός Κήπος, που θεωρείται ένας από τους ομορφότερους στην Κίνα.

Στην Ινδία, ένα από τα μεγαλύτερα κατοικημένα σπίτια είναι το City Palace στην Τζαϊπούρ. Το παλάτι, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα, είναι ένα μείγμα αρχιτεκτονικής Rajasthani και Mughal και είναι η κατοικία του Μαχαραγιά της Τζαϊπούρ. Έχει μέγεθος πάνω από 139.355 τετραγωνικά μέτρα, αποτελείται από μια σειρά από κτίρια και περιλαμβάνει μια σειρά από αυλές, κήπους και ναούς. Στεγάζει επίσης μια σειρά από μουσεία, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Maharaja Sawai Man Singh II, το οποίο διαθέτει μια συλλογή από βασιλικές στολές και αντικείμενα τέχνης.

Ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια του κόσμου είναι το παλάτι Istana Nurul Iman στο Μπρουνέι. Το παλάτι είναι η επίσημη κατοικία του Σουλτάνου του Μπρουνέι και λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο παλάτι στον κόσμο από άποψη επιφάνειας ορόφου. Ολοκληρώθηκε το 1984, έχει μέγεθος πάνω από 204.386 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε μια καταπράσινη, τροπική πλαγιά. Διαθέτει 1.788 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 257 μπάνια, μια αίθουσα δεξιώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει 5.000 άτομα, ένα τζαμί που μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 άτομα και ένα γκαράζ 110 αυτοκινήτων. Διαθέτει επίσης τον δικό του κλιματιζόμενο στάβλο για τη συλλογή του Σουλτάνου με 200 πόνυ και πέντε πισίνες, μία από τις οποίες λέγεται ότι είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει μικρά σκάφη.

Στην Αμερική, το Biltmore Estate στη Βόρεια Καρολίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της χώρας. Το κτήμα, το οποίο χτίστηκε από τον George Vanderbilt στα τέλη του 19ου αιώνα, έχει μέγεθος πάνω από 16.254 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε 8.000 στρέμματα γης. Το σπίτι, το οποίο είναι ένας συνδυασμός στυλ Γαλλικής Αναγέννησης και Αμερικάνικου τεχνίτη, φημίζεται για τις πολυτελείς διακοσμήσεις και τα έργα τέχνης του, συμπεριλαμβανομένων των ταπετσαριών του 16ου αιώνα στην αίθουσα δεξιώσεων. Το κτήμα περιλαμβάνει επίσης κήπους, οινοποιείο και χωριό.

Τέλος, το κάστρο Hearst στην Καλιφόρνια, είναι άλλο ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της Αμερικής. Το κάστρο, το οποίο χτίστηκε από τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Hearst στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει μέγεθος πάνω από 8.361τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε 127 στρέμματα γης.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.