Μερικά κόλπα για να παραμείνει η ντουλάπα σας τακτοποιημένη!

0

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν γίνεται με τίποτα η ντουλάπα σας να παραμείνει τακτοποιημένη. Όσο και να την φτιάχνουμε κλατι μάλλον δεν κάνουμε σωστά και σε χρόνο μηδέν είναι πάλι σαν βομβαρδισμένο τοπίο.  Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ντουλάπα σας δεν παραμένει τακτοποιημένη. Μερικές πιθανές εξηγήσεις είναι:

 • Μπορεί να μην έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης ή εργαλεία οργάνωσης για να κρατήσετε τα πάντα στη σωστή τους θέση.
 • Μπορεί να κρατάτε πάρα πολλά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή τα χρησιμοποιείτε τακτικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ακαταστασία.
 • Μπορεί να μην αφιερώνετε χρόνο για να ξεφορτωθείτε τακτικά και να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε πλέον.
 • Μπορεί να μην έχετε ένα σύστημα για να βάζετε πράγματα μακριά και να διατηρείτε την ντουλάπα σας οργανωμένη.

Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε την ντουλάπα σας τακτοποιημένη, ίσως είναι χρήσιμο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τις ανάγκες αποθήκευσης και να σκεφτείτε ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε καλύτερα τον χώρο σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απαλλαγή από περιττά αντικείμενα, την επένδυση σε πρόσθετες λύσεις αποθήκευσης ή την εφαρμογή ενός συστήματος για την οργάνωση των πραγμάτων.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ελευθερώσετε χώρο στην ντουλάπα σας:

 1. Τακτοποιήστε τα ρούχα σας και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν φοράτε πια ή που δεν σας ταιριάζει. Δωρίστε ή πουλήστε αυτά τα αντικείμενα.
 2. Χρησιμοποιήστε δοχεία αποθήκευσης ή κουτιά για να περιέχουν αντικείμενα στα οποία δεν χρειάζεται να έχετε συχνά πρόσβαση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη και να ελευθερώσετε χώρο.
 3. Επενδύστε σε έπιπλα ή λύσεις αποθήκευσης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ντουλάπες, όπως μονάδες ραφιών, κρεμαστές αξεσουάρ ή αποθήκευση πάνω από την πόρτα.
 4. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος της πόρτας της ντουλάπας σας για αποθήκευση κρεμώντας μια διάταξη οργάνωσης παπουτσιών ή τοποθετώντας γάντζους για τσάντες και άλλα αξεσουάρ.
 5. Χρησιμοποιήστε δοχεία αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι για ρούχα εκτός εποχής ή άλλα αντικείμενα στα οποία δεν χρειάζεται να έχετε τακτικά πρόσβαση.
 6. Σκεφτείτε να κρεμάσετε μια δεύτερη ράβδο στην ντουλάπα σας για να διπλασιάσετε τον χώρο σας για τα κρεμαστά ρούχα.
 7. Χρησιμοποιήστε μικρά καλάθια ή κάδους για να περιέχουν μικρότερα αντικείμενα, όπως κάλτσες και εσώρουχα, και τοποθετήστε τα σε ράφια.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.