Το επαγωγικό μαγείρεμα είναι το μέλλον και μας το δείχνει η Panasonic!

0

Πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει τον όρο «επαγωγικό μαγείρεμα», καθώς είναι μια τεχνολογία που μόλις άρχισε να εφαρμόζεται σε συσκευές ευρείας κυκλοφορίας, όμως είναι το μέλλον και ο νέος mini φούρνος της Panasonic την εκμεταλλεύεται στο έπακρο!

Με την επαγωγική τεχνολογία, δεν υπάρχει θερμαινόμενη εστία, όπως στους φούρνους που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ακόμη με το «μάτι» στο φουλ, αν βάλουμε πάνω το χέρι μας, δε θα νιώσουμε τίποτα! Ωστόσο, μόλις τοποθετήσουμε πάνω του ένα μεταλλικό σκεύος, αυτό αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και έτσι μπορούμε να μαγειρέψουμε ταχύτατα και με περισσότερη ασφάλεια! Ουσιαστικά κάτω από την εστία υπάρχουν πηνία τα οποία διαρρέονται από ρεύμα και δημιουργούν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο γύρω τους. Αυτό το πεδίο θερμαίνει ένα μεταλλικό σκεύος ακριβώς από πάνω του πανεύκολα και γρήγορα, ενώ το ίδιο εύκολα μπορεί να σταματήσει να το θερμαίνει!

panasonic induction cooking (2)

Η Panasonic φέρνει αυτή την απίστευτη τεχνολογία (induction cooking, αγγλιστί) στην αγορά με το νέο της επαγωγικό φούρνο, ονόματι Panasonic CIO (Countertop Induction Oven). Έχει μέγεθος φούρνου μικροκυμάτων, οπότε χωράει σε κάθε κουζίνα και σας επιτρέπει να μαγειρέψετε τα πάντα σε χρόνο «dt», χωρίς προθέρμανση και εξοικονομώντας ενέργεια. Συνδυάζει την επαγωγική θέρμανση με τη θέρμανση μέσω υπερύθρων, για καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, δε θα έρθει στην αγορά πριν τον Οκτώβριο του 2016, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.