Το να ζεις στην πόλη είναι κατάλληλο για σένα;

0

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά πράγματα για τη ζωή στην πόλη, μεταξύ αυτών μια ποικιλία πολιτισμού και εμπειρίας που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Αλλά κάποιοι δεν αισθάνονται ποτέ πραγματικά σαν το σπίτι τους. Είναι δύσκολο να ξέρεις προς ποια κατεύθυνση είσαι μέχρι να βουτήξεις πραγματικά, αλλά υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου εκ των προτέρων. Εδώ είναι 3 βασικές από αυτές.

Πόσο προσωπικό χώρο χρειάζεστε;

Η ζωή στην πόλη απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς και ο προσωπικός σας χώρος είναι ένας από τους βασικούς.  Πέρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πιθανότατα θα συναντήσετε πλήθος στα περισσότερα μέρη που επισκέπτεστε, όπως παντοπωλεία, καφετέριες, πεζοδρόμια κ.λπ. Η έλλειψη προσωπικού χώρου είναι πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους και δεν είναι μεγάλη υπόθεση για άλλους. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά την πολυσύχναστη φύση της πόλης και το βλέπουν ως πλεονέκτημα. Σκεφτείτε σε ποια ομάδα μπορεί να ανήκετε και σκεφτείτε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στην πόλη της επιλογής σας πριν δεσμευτείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μπορείς να ζήσεις με έναν συγκάτοικο;

Η ενοικίαση στην πόλη δεν είναι φθηνή. Αν δεν είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να επιβαρύνετε ένα σημαντικό μέρος του μισθού σας κάθε μήνα για τον δικό σας χώρο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να μοιραστείτε το κόστος ζωής – και αυτό σημαίνει συγκατοίκηση. Οι συγκάτοικοι μπορεί να είναι υπέροχοι, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να βάλετε τη δουλειά που χρειάζεται για να καλλιεργήσετε μια ισχυρή και επιτυχημένη σχέση με τον φίλο ή τον ξένο με τον οποίο μοιράζεστε τον χώρο σας.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η γαλήνη και η ηρεμία;

Από τις κατασκευές μέχρι τις μεταφορές μέχρι τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που ζουν εκεί, οι πόλεις είναι θορυβώδεις τόποι. Μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν στο θόρυβο της πόλης, ενώ άλλοι λαχταρούν για λίγη περισσότερη γαλήνη και ησυχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε αρκετή ήρεμη ευδαιμονία σε ένα αστικό περιβάλλον ή ότι οι ήχοι της πόλης δεν κρατούν λίγη από τη δική τους μαγεία, αλλά αν προτιμάτε να ακούτε τα πουλιά παρά το λεωφορείο, μπορεί να είναι καλύτερα στα προάστια.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.