Αυτά τα τραγανά πατατάκια μπανάνας είναι υπέροχα ως σνακ ή πασπαλίστε τα πάνω από το πρωινό σας γεύμα με γιαούρτι αντί για φρέσκια μπανάνα. Η μέθοδός μας είναι στο φούρνο!
Συστατικά
- 2–3 μεγάλες, σχεδόν ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (3 mm) σε διαγώνιο σχήμα
- ηλιέλαιο
- 1 λεμόνι, μόνο χυμός
- αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120C Ανεμιστήρας. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε παντού πολύ ελαφρά με λάδι.
- Βάλτε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
- Βγάλτε τις φέτες μπανάνας από τον χυμό και βάλτε το στο ταψί σε μία στρώση. Αν θέλετε πασπαλίζετε μερικές πρέζες κανέλας και ψήνετε για 1 ώρα.
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις φέτες από το χαρτί, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Οι φέτες πρέπει να είναι στεγνές και από τις δύο πλευρές – θα τραγανίσουν λίγο περισσότερο καθώς κρυώνουν.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε ή το φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία!