Τραγανές μπουκιές μπανάνας

0

Αυτά τα τραγανά πατατάκια μπανάνας είναι υπέροχα ως σνακ ή πασπαλίστε τα πάνω από το πρωινό σας γεύμα με γιαούρτι αντί για φρέσκια μπανάνα. Η μέθοδός μας είναι στο φούρνο!

Συστατικά

  • 2–3 μεγάλες, σχεδόν ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (3 mm) σε διαγώνιο σχήμα
  • ηλιέλαιο
  • 1 λεμόνι, μόνο χυμός
  • αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120C Ανεμιστήρας. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε παντού πολύ ελαφρά με λάδι.
  2. Βάλτε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
  3. Βγάλτε τις φέτες μπανάνας από τον χυμό και βάλτε το στο ταψί σε μία στρώση. Αν θέλετε πασπαλίζετε μερικές πρέζες κανέλας και ψήνετε για 1 ώρα.
  4. Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις φέτες από το χαρτί, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Οι φέτες πρέπει να είναι στεγνές και από τις δύο πλευρές – θα τραγανίσουν λίγο περισσότερο καθώς κρυώνουν.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε ή το φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή επιτυχία!

 

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!