Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής με 10 σύγχρονα «θαύματα»!

0
Εμφάνιση 1 από 10

4 Οκτωβρίου και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, την τέχνη που παράγει χώρο για να κινείσαι, να απολαμβάνεις, να σκέφτεσαι, να ζεις.  Εϊναι γνωστό πως μέσα στο χρόνο η επίδραση της στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ήταν και είναι τεράστια, ενώ την ίδια στιγμή άντλησε με την σειρά της έμπνευση από ένα πλατύ φάσμα τομέων, από την τεχνολογία και τον πολιτισμό, μέχρι την οικονομία και την πολιτική.
Ως tribute για την ημέρα επιλέξαμε 10 από τα πιο φουτουριστικά κτίρια που υπάρχουν στον κόσμο, δημιουργίες που πήγαν την αρχιτεκτονική ένα βήμα παραπέρα και μας δίνουν μία γεύση από το κοντινό μέλλον.

090618-spaceportam1-02
Spaceport America – Νέο Μεξικό
Εάν δεν είναι φουτουριστικό αυτό το «διαστημόπλοιο» που σχεδίασαν οι Foster + Partners, τότε ποιο είναι; Είναι ένα ακόμα υπό διαμόρφωση αεροδρόμιο που από το 2006 έχει φιλοξενήσει την απογείωση 12 πειραματικών πτήσεων. Πλέον το μέρος αποτελεί περισσότερο μία ατραξιόν που το κοινό την απολαμβάνει με bus tours και στο μέλλον θα επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τα facilities για χάρη των τουριστών.

Εμφάνιση 1 από 10
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.