6 ιδιαίτερες Κουζίνες για να εμπνευστείτε για τη δική σας

0

Aν νοιώθετε πως έχετε βαρεθεί τις κλασικές λευκές κουζίνες με την συνηθισμένη εμφάνιση, τότε μπορείτε να δείτε μερικές κουζίνες που αν και ανορθόδοξα διακοσμημένες, καταλήγουν να δείχνουν πολύ στιλάτες και ιδιαίτερες.

Έντονα μοτίβα και καθρέφτης στο ταβάνι

Τα έντονα μοτίβα στην κουζίνα ταιριάζουν πολύ, ακόμα κι αν είναι τόσο έντονα όσο τα πλακάκια της παρακάτω φωτογραφίας. Σε συνδυασμό με τον καθρέφτη στο ταβάνι, θα έχετε δημιουργήσει μια κουζίνα πολύ ιδιαίτερη στην οποία θα απολαμβάνετε το μαγείρεμα σε καθημερινή βάση.

Κουζίνα-θερμοκήπιο 
Αν η κουζίνα σας επικοινωνεί με το σαλόνι σε έναν ενιαίο χώρο, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές δημιουργώντας μια κουζίνα σε μορφή θερμοκηπίου. Αυτό το στιλ κουζίνας εξυπηρετεί τόσο αισθητικούς λόγους όσο και λειτουργικούς και θα σας βοηθήσει να μαγειρεύετε άφοβα ακόμα και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι. Επίσης δίνει μια άλλη νότα στον χώρο σας πιο καλαίσθητη και εντυπωσιακή, ενώ λόγω της τζαμαρίας θα μπορείτε να παρακολουθείτε και ό,τι γίνετε στο σαλόνι σας.

Κουζίνα με όμορφη αρχιτεκτονική
Στη μέση αυτής της κουζίνας υπάρχει ένας τεράστιος μαρμάρινος πάγκος (άλλωστε το μάρμαρο είναι hot trend τα τελευταία χρόνια). Στον ίδιο χώρο είναι έντονη η παρουσία τέχνης, με μερικά κάδρα κρεμασμένα στους τοίχους, ένα όμορφο φωτιστικό στη μια γωνία και έναν τεράστιο πολυέλαιο που ταιριάζει πολύ με τη διακόσμηση του χώρου. Δε χρειάζεται η κουζίνα σας να είναι φτιαγμένη με την παραδοσιακή έννοια του χώρου που εκπροσωπεί. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και διακοσμήστε με γούστο.

Κουζίνα που μετατρέπεται σε εσωτερική ή εξωτερική όποτε το επιθυμείτε
Συνήθως στα περισσότερα σπίτια, οι ημιυπαίθριοι χώροι μετατρέπονται σε δωμάτια ή γραφεία. Μια φανταστική ιδέα είναι να μετατρέψετε τον ημιυπαίθριο χώρο σας σε κουζίνα και να τοποθετήσετε κατά μήκος του συρόμενες μπαλκονόπορτες που ανοίγουν και κλείνουν όποτε θέλετε να έχετε εξωτερική ή εσωτερική κουζίνα ανάλογα με τον καιρό.

Κουζίνα με τζάκι 
Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας και είναι ωραίο να είναι προσεγμένη και καλαίσθητη. Το να βάλετε τζάκι στην κουζίνα σας θα σας κάνει να μαγειρεύετε συχνότερα καθώς θα απολαμβάνετε να περνάτε τον χρόνο σας σε αυτό το δωμάτιο ακόμα περισσότερο. Το τζάκι δένει όμορφα με σκουρόχρωμες αποχρώσεις δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Κουζίνα με τζαμαρία 
Μια ακόμα κουζίνα που μας άρεσε πολύ είναι η κουζίνα με τζαμαρία ώστε να μην είναι τελείως απομονωμένη από τον υπόλοιπο χώρο. Όταν μια κουζίνα είναι πολύ μικρή είναι ωραίο να έχει γυαλί σε κάποια σημεία ώστε να δείχνει μεγαλύτερη και όχι αποπνικτική. Το καλό με τις τζαμαρίες είναι πως σας προδιαθέτουν να περάσετε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα καθώς δε νιώθετε κλεισμένοι μέσα σε έναν χώρο χωρίς καμιά επαφή με τον έξω κόσμο.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε συγκεκριμένα -και ξεπερασμένα- στιλ στη διακόσμηση της κουζίνας σας. Οι κανόνες πλέον στην διακόσμηση έχουν χαλαρώσει και μπορείτε να υιοθετήσετε το στιλ που σας αρέσει και να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.