Αυτή η απίστευτη στέγη-κήπος έχει 800 φυτά!

0

Ναι, καλά διαβάσατε, 800 ολόκληρα φυτά καλύπτουν την στέγη αυτού του σπιτιού, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα, που σίγουρα το απολαμβάνουν περιχαρείς οι ιδιοκτήτες.
Αυτό το υπέροχο project βρίσκεται στο Λονδίνο και οφείλεται στην ιδέα που είχε η Hayhurst and Co όταν οι πελάτες τους ζήτησαν να φτιάξουν ένα καινούργιο σπίτι και μαζί χώρο εργασίας. Εκτός από το να μεγαλώσουν όσο γίνεται περισσότερο τον προηγούμενο χώρο για να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο εκατοστό, οι υπεύθυνοι της εταιρείας καταπιάστηκαν ιδιαίτερα με την στέγη του σπιτιού όπου πρότειναν στους ιδιοκτήτες να την κάνουν καταπράσινη. Αυτοί το δέχθηκαν, υπό την προυπόθεση μόνο πως θα είχε τη μορφή ενός κήπου που θα την καλλιεργούσαν! 
Έτσι έφτιαξαν επίπεδα, ουσιαστικά πεζούλες φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι «ντυμένες» στο εσωτερικό τους με μία ειδική αποστραγγιστική μεμβράνη, η οποία παράλληλα βοηθάει στο να μη υπερθερμαίνεται το φυτό από τη μεταλλική «γλάστρα» του.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο, πανέμορφο, οικολογικό και ομορφαίνει μία μεγαλούπολη όπως είναι το Λονδίνο. Ας τα βλέπουμε αυτά και ας παραδειγματιζόμαστε για το πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερες όλες τις μεγάλες πόλεις αυτού του κόσμου.

Screen Shot 2016-08-24 at 10.28.26 PM green-roof_040816_02 green-roof_040816_05 green-roof_040816_06Πηγή: Contemporist

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.