Δείτε πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα βακτήρια στον πάγκο της κουζίνας σας! [video]

0

Τα βακτήρια είναι ο Νο 1 εχθρός στην κουζίνα μας. Είναι επικίνδυνα για την υγεία μας (σε μεγάλες συγκεντρώσεις) και είναι ο κύριος λόγος που έχουμε τόσα καθαριστικά, αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά προϊόντα στο σπίτι μας. Ωστόσο, τα βακτήρια είναι αόρατα με γυμνό μάτι, οπότε αντιμετωπίζουμε μια «αόρατη απειλή»!

Σε συνθήκες εργαστηρίου, όμως, μπορούμε να δούμε τα βακτήρια και τους μύκητες σε όλο το μεγαλείο τους και να καταλάβουμε καλύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Στο βίντεο αυτό που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Medical School), μπορείτε να δείτε μια τεράστια καλλιέργεια βακτηρίων και το πως αναπτύσσονται μέσα σε διάστημα ημερών.

Το ενδιαφέρον είναι πως δεν αναπτύσσονται ελεύθερα αλλά οι ερευνητές έχουν χωρίσει το τριβλίο (μεγέθους 60×120 εκαστοστών) σε «ζώνες», με διάφορες συγκεντρώσεις αντιβακτηριδιακών σε καθε μιά από αυτές. Στις άκρες η συγκέντρωση είναι 0, οπότε τα βακτήρια αναπτύσσονται ελεύθερα, ενώ όσο προχωράμε στο κέντρο του, η συγκέντρωση γίνεται πολλές φορές μεγαλύτερη. Δυστυχώς (για εμάς), τα βακτήρια καταφέρνουν να αναπτύξουν αντοχές απέναντι σε αυτή την προστασία και σιγά-σιγά, διαπερνούν ακόμη και την τελευταία ζώνη!

Δείτε πως τα προϊόντα αυτά μας προστατεύουν από τον κίνδυνο των μικροβίων και πως τα τελευταία αναπτύσσονται ταχύτατα σε μια επιφάνεια που δεν καθαρίζουμε τακτικά!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.