Έρχεται το ύφασμα που θα καθαρίζεται από μόνο του σε 6 λεπτά!

0

Είναι ίσως η πιο επική εφεύρεση για την διευκόλυνση των νοικοκυρών. Χάρη στη νανοτεχνολογία, Αυστραλοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν βαμβακερό ύφασμα που θα μπορεί να καθαριστεί από μόνο του σε μόλις 6 λεπτά. Ναι, καλά διαβάσατε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση στον ήλιο, αφού οι επιστήμονες πρόσθεσαν στο ύφασμα μικροσκοπικές δομές χαλκού και αργύρου σε βαμβακερές ίνες, οι οποίες με την ενέργεια που προκαλούσε το φως διασπούσαν τους λεκέδες.

Οι ερευνητές απ’το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης, εικάζουν ότι αυτό ίσως είναι η αφορμή για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά υφασμάτων που θα καθαρίζονται μόνα τους. Δεν αποκλείεται λοιπόν μελλοντικά οι καταναλωτές να έχουν αυτή τη δυνατότητα και όπως πρόσθεσαν, αυτό που μένει τώρα είναι να δουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το εν λόγω ύφασμα για να καταπολεμήσει τον κάθε λεκέ. Κάποιοι είναι δύσκολοι η αλήθεια είναι.

Τέλος, ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά, προτού μπούμε στη διαδικασία να ξεφορτωθούμε τα πλυντήρια μας. Πρόκειται ωστόσο για μια σημαντική εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αυτοκαθαριζόμενων υφασμάτων«.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.