Κορωνοϊός: Ναός αφιερωμένος στους νοσηλευτές – ήρωες στην Κίνα

0

Στην περιοχή Hubei της Κίνας από όπου και ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, χτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός με τοιχογραφίες όχι Αγίων αλλά των νοσηλευτών και γιατρών που μάχονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις. Εδώ και δύο μήνες, το ιατρικό προσωπικό της Κίνας και όχι μόνο έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσει αυτούς που έχει προσβάλλει ο νέος κορωνοϊός 2019-nCoV. Το πρότζεκτ ανέλαβε το αρχιτεκτονικό brand του Duyi Han.

Κορωνοϊός

Ο αρχιτέκτονας Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό που έχουν ρισκάρει τις ζωές τους για να βοηθήσουν όσους έχει κάνει να υποφέρουν ο νέος κορωνοϊός. Οι επιβλητικές τοιχογραφίες δείχνουν γιατρούς, νοσηλευτές και επιστήμονες με τις χαρακτηριστικές προστατευτικές στολές και μάσκες. Στις τοιχογραφίες που είναι εμπνευσμένες από εικόνες χριστιανικών Αγίων και προφητών απεικονίζονται οι «σύγχρονοι Άγιοι» σε στιγμιότυπα εν ώρα εργασίας.

Κορωνοϊός

Μία ιστορική εκκλησία της περιοχής Hubei, από όπου ξεκίνησε η πανδημία μεταμορφώθηκε σε ναό για τους αφανείς ήρωες. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, στο Hubei έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού με 638 νεκρούς, 867 άτομα που έχουν θεραπευτεί και χιλιάδες νοσούντες.

Το όνομα του project είναι ‘the saints wear white’ («οι Άγιοι φορούν λευκά»)

Κορωνοϊός

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.