Στοιχειωμένα σπίτια και horror stories έχουν πάντα μια γοητεία

0

Η Ελλάδα έχει το μερίδιο της σε τρομακτικά μέρη που οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι το σπίτι του υπερφυσικού. Φάρσα ή αληθινό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει κάτι απόκοσμο σε αυτά τα στοιχειωμένα μέρη σε όλη τη χώρα.

Σπήλαιο Νταβέλη

Στην Πεντέλη, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αθήνας, το Σπήλαιο Νταβέλη (ή Σπήλαιο της Πεντέλης) ήταν τόπος λατρείας του Πάνα και των νυμφών από την αρχαιότητα. Κατά τον Μεσαίωνα, χριστιανοί ερημίτες ήρθαν εδώ και έχτισαν ακόμη και μια εκκλησία στην είσοδο του σπηλαίου. Ακόμη και τον 20ο αιώνα, συνδέθηκε με τον αποκρυφισμό, καθώς εκεί αναφέρονταν συχνά παραφυσικές δραστηριότητες, όπως τελετουργίες μαύρης μαγείας, εμφάνιση φανταστικών πλασμάτων και φαντασμάτων, ακόμη και θεάσεις UFO.

Το κόκκινο σπίτι

Το Κόκκινο Σπίτι, στη γωνία Αγίας Σοφίας και Ερμού στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα υπέροχο αρχοντικό που χτίστηκε το 1926 από τον Γεννάρη για τον βιομήχανο Γιάννη Λόγου. Αλλά περίεργα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν αμέσως: η κατασκευαστική εταιρεία ξαφνικά χρεοκόπησε μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου, μέρος του καταστράφηκε σε πυρκαγιά και έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παραφυσικής δραστηριότητας (φωνές, φαντάσματα, ακόμη και αυτοκτονίες). Μετά από εγκατάλειψη για περισσότερα από 40 χρόνια, το κτίριο φιλοξενεί τώρα τρία καφενεία στο ισόγειο.

Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά

Το επιβλητικό στοιχειωμένο σπίτι, γνωστό ως Villa Kazouli, ξεχωρίζει ακόμα και ανάμεσα σε όλα τα άλλα αρχοντικά στην Κηφισιά, ένα από τα πιο πλούσια βόρεια προάστια της Αθήνας. Η ιστορία λέει ότι ένας Αλεξανδρινός επιχειρηματίας με το όνομα Νικόλας Καζούλης το κατασκεύασε ως εξοχική κατοικία, κάτι που ήταν συνηθισμένο στους Αθηναίους. Δυστυχώς, το εντυπωσιακό σπίτι του κ. Καζούλη θα είχε την ίδια θλιβερή μοίρα με αυτό του κ. Κοντού. Έγινε αρχηγείο των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ομοίως, υπήρχαν ιστορίες φυλάκισης, βασανιστηρίων και θανάτων Ελλήνων εκείνη την περίοδο.

Επομένως, οι πόλεις-φαντάσματα και τα στοιχειωμένα σπίτια δεν αποτελούν μόνο μέρος της αμερικανικής κουλτούρας του Halloween. Η φρενίτιδα με τα παραφυσικά φαινόμενα καλά κρατεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, όπου οι φωνές εκείνων που ξεχάστηκαν από καιρό εξακολουθούν να φωνάζουν από τα εγκαταλειμμένα σπίτια της χώρας. Όσο τρομακτική και να είναι σαν ιδέα όλη η ιστορία με τα στοιχειωμένα σπίτια άλλο τόσο ελκυστική παραμένει και αυτός ίσως είναι ένας λόγος που δεν ξεθωριάζουν όλα αυτά στην πάροδο του χρόνου.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.