Θαυματουργοί τρόποι για να αφαιρέσεις την σκουριά!

0

Η σκουριά είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να νικηθεί, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα σωστά υλικά και εργαλεία. Για παράδειγμα, γνώριζες ότι η πατάτα που σου αρέσει σίγουρα γευστικά, βοηθάει και στην καταπολέμηση της σκουριάς; Κι όμως!

Μια πατάτα και ένα μαγειρικό αλάτι είναι αυτά που χρειάζεσαι για να πεις αντίο στην σκουριά. Κόψτην στην μέση και βούτηξε την σε ένα μπολ με αλάτι ώστε να καλυφθεί ολόκληρη. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να τρίψεις με αυτό το κομμάτι της πατάτας, την επιφάνεια που έχει την σκουριά. Επανέλαβε μέχρι να φύγει και εν συνεχεία ξέπλυνε με νερό.

Η διαδικασία αυτή είναι αποτελεσματική, αφού η πατάτα περιέχει οξαλικό οξύ το οποίο μπορείς να βρεις σε διάφορα αντίστοιχα προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι. Το αλάτι εξίσου λειτουργεί ώς ήπιο διαβρωτικό.
Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι τρόποι όπως για παράδειγμα, το ξύδι με το αλουμινόχαρτο. Βουτάς το αλουμινόχαρτο στο ξύδι και αφαιρείς με αυτό την επιφάνεια που έχει το πρόβλημα.

Ένας ακόμα τρόπος είναι το αλάτι με λάιμ. Ρίχνεις το αλάτι στην επιφάνεια και μαζί ένα λάιμ. Το αφήνεις να δράσει για 2 ώρες και αφαιρείς με την φλούδα από το λάιμ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.