Τι επισκευάσαμε στο σπίτι μας εν μέσω κορονοϊού; Η ομάδα του Douleutaras έχει την απάντηση

0

Σίγουρα το 2020 ήταν η χρονιά που ασχοληθήκαμε με το σπίτι. Εγκλωβισμένοι εντός, αρχίσαμε τα μαστορέματα. Πόρτες, παράθυρα, κάγκελα βάφτηκαν από τα μέλη του σπιτιού. Σε εργασίες πιο σύνθετες, όπως τα υδραυλικά ή η ανακαίνιση στο μπάνιο ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών.

Ακριβώς επειδή δε μπορούσαμε να πάμε πουθενά, οι όποιες αποταμιεύσεις επενδύθηκαν στο αγαπημένο μας σπίτι. Ήταν απαραίτητο να το κάνουμε ομορφότερο, καθώς ήταν το μόνο που βλέπαμε για καιρό. Ποιες όμως ήταν οι δημοφιλέστερες εργασίες που κάναμε στο σπίτι το 2020;

Η ομάδα του Douleutaras έκανε για μας τον απολογισμό του 2020 αναλύοντας τα 250.000 αιτήματα που έλαβε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες εργασίες της χρονιάς:

Τα στοιχεία επίσης φανερώνουν τι ακριβώς κάναμε στο 1ο lockdown. Στην πεντάδα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης βρέθηκαν οι εξής εργασίες:

1. Απολύμανση/Απεντόμωση/Μυοκτονία: +238%

2. Service οικιακών συσκευών: +150%

3. Πέργκολες: +87%

4. Τέντες: +54%

5. Κάγκελα/Μεταλλικές κατασκευές: +44%

Στο δεύτερο lockdown (Νοέμβριο – Δεκέμβριο) παρατηρήθηκε μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά με τους περισσότερους καταναλωτές να δίνουν έμφαση σε εργασίες βελτιωτικής φύσεως σε συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού. Η προτεραιότητα δεν ήταν οι απολυμάνσεις. Οι ανακαινίσεις μπάνιου αυξήθηκαν κατά 355% συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ενώ οι ανακαινίσεις κουζίνας σημείωσαν αύξηση ζήτησης κατά 125%.

Οι εργασίες με τη μεγαλύτερη αύξηση στο 2ο lockdown, συγκριτικά με το 1ο lockdown ήταν:

1. Ανακαίνιση Μπάνιου: +355%

2. Τοποθέτηση/Επισκευή εσωτερικών πορτών: +225%

3. Ανακαίνιση Κουζίνας: +125%

4. Ξυλουργικές εργασίες: +121%

5. Γυψοσανίδες/Χωρίσματα/Ψευδοροφές: +95%

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.