Αναβαθμίστε το χώρο εργασίας στο σπίτι σας με την Canon και το Secret Styling Club

0

To ειδικευμένο δίδυμο στην εσωτερική διακόσμηση από το Secret Styling Club, μοιράζεται τις συμβουλές του για τη δημιουργία του απόλυτα εξατομικευμένου εργασιακού χώρου.

Για πολλούς, η εργασία ή η μάθηση από το σπίτι έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. 4 στους 10 εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη άρχισε να εργάζεται εξ’ αποστάσεως. Πάνω από τα τρία τέταρτα των εργαζομένων προβλέπουν ότι αυτό θα  συνεχιστεί κατά τους προσεχείς μήνες. Είτε πρόκειται για ένα αυτοτελές οικιακό γραφείο ή μια διαμορφωμένη γωνία του σπιτιού, η διατήρηση ενός χώρου εργασίας και εκμάθησης χωριστά από το υπόλοιπο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς και παραγωγικής ισορροπίας εργασίας/ζωής.

Η Canon Europe συνεργάζεται με το Secret Styling Club, ένα διάσημο εσωτερικό δίδυμο σχεδιασμού που ιδρύθηκε από δύο στυλίστες περιοδικών με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας. Παρέχει συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο, εμπνευσμένο και παραγωγικό χώρο εργασίας, προβάλλοντας παράλληλα τις δημιουργικές δυνατότητες της σειράς εκτυπωτών PIXMA της Canon.

Κάντε το άνετο (αλλά διατηρήστε το κομψό!)

 

Το να είστε καθισμένοι στο γραφείο σας για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Η προσθήκη ενός μαξιλαριού μπορεί να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη της πλάτης. Μια εύκολη συμβουλή εκτύπωσης στο σπίτι μπορεί να προσθέσει μια στιλάτη αλλά και άνετη πρωτοτυπία. Απλά εκτυπώστε τα αγαπημένα σας σχέδια σε χαρτί σιδεροτυπίας. Προσθέστε το σε ένα απλό μαξιλάρι για βελτιωμένο στυλ και βελτιωμένη άνεση. Τα έντονα μοτίβα ή η μινιμαλιστική γραμμική τέχνη είναι τόσο απλή αλλά και τόσο trendy.

Τακτοποιήστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Η εργασία σε έναν ακατάστατο χώρο μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητο άγχος. Eπομένως το να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσής σας είναι οργανωμένος είναι το μυστικό. Ενώ μπορεί να μην έχετε τις ίδιες επιλογές αποθήκευσης όπως στο γραφείο, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά που έχετε στη διάθεσή σας.

Είτε χρησιμοποιείτε έναν φωριαμό ή ένα κιβώτιο για το αρχείο σας, για να διατηρηθείτε οργανωμένο, μπορείτε να επισημάνετε με ετικέτες κάθε τμήμα με επί παραγγελία αυτοκόλλητο χαρτί για ετικέτες ή για επικόλληση σε μαγνητικές επιφάνειες για να κρατήσετε τη γραφειοκρατία υπό έλεγχο και μακριά από τα βλέμματα. Το Creative Park της Canon (εφαρμογή για smartphones που είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS/Android ή επιτραπέζιο υπολογιστή)  προσφέρει επίσης άφθονη έμπνευση για το ντεκόρ του γραφείου σας με απλές αλλά αποτελεσματικές τρισδιάστατες χειροτεχνίες, όπως μια εξατομικευμένη μολυβοθήκη, η οποία διατηρεί τα χαρτικά σε ένα μέρος και προσθέτει μια διασκεδαστική πινελιά με μια εναλλάξιμη εικόνα.

 

Ενισχύστε την παραγωγικότητα

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε εστιασμένοι ή να έχετε ισχυρό κίνητρο όταν εργάζεστε και παράλληλα ζείτε στο ίδιο περιβάλλον. Η προσθήκη φυτών όχι μόνο προσθέτει ζωντάνια και μια διακοσμητική πινελιά στο χώρο εργασίας σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ενισχύσει την αποδοτικότητα, όπως καταδεικνύει μια πρόσφατη μελέτη, η οποία αποκαλύπτει ότι τα φυτά μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μέχρι 15 τοις εκατό. Η εκτύπωση εξατομικευμένων αυτοκόλλητων για γλάστρες φυτών μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε στυλ σε καθημερινά αντικείμενα. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα στο χώρο εργασίας του σπιτιού σας – είτε πρόκειται για μοντέρνα γεωμετρικά σχήματα είτε παρακινητικές φράσεις για να σας δίνουν έμπνευση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Δημιουργήστε έναν πίνακα οράματος

Για να αυξήσετε την προσήλωση και την παραγωγικότητα, οι πίνακες οράματος ή διάθεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντοπίσετε μικρότερες εργασίες. Μπορείτε  και να ορίσετε μακροπρόθεσμους στόχους. Εάν  είστε περισσότερο οπτικός χαρακτήρας, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλους και κομψούς επιτοίχιους πίνακες, χρησιμοποιώντας παλέτες χρωμάτων και δείγματα για να απεικονίσετε μελλοντικές φιλοδοξίες. Εάν  είστε περισσότερο γλωσσοπλάστες, δοκιμάστε να γράψετε τους στόχους και τις επιβεβαιώσεις σας, με τις προτεραιότητες και τα ορόσημα που καθορίζονται εκ των προτέρων, έτσι ώστε να είναι πάντα μπροστά σας, ενώ εργάζεστε. Δείτε το φωτογραφικό χαρτί Canon Glossy, για να δώσετε νέα πνοή στις εικόνες σας.

Προσθήκη προσωπικών πινελιών και έργων τέχνης για κίνητρα

Ενώ ο διαχωρισμός των χώρων εργασίας και διαβίωσης είναι το ιδανικό σενάριο για την επίτευξη ισορροπίας, πολλοί μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το χώρο εργασίας τους εκτός των ωρών εργασίας. Εάν χρησιμοποιείτε μια δεύτερη κρεβατοκάμαρα ή το τραπέζι της κουζίνας, είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα μοναδικό ύφος στο νοικοκυριό σας με τις προσωπικές σας πινελιές. Τονώστε τη θετικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συμπεριλάβετε έργα τέχνης, συναισθηματικά αντικείμενα ή φωτογραφίες. Εκτυπώστε παρακινητικές φράσεις για να βρίσκονται δίπλα στον πίνακα διάθεσής σας ή για να πλαισιώσετε μια αγαπημένη φωτογραφία που θα σας κρατήσει χαμογελαστούς όλη την ημέρα. Αυτά μπορούν να εκτυπωθούν σε πολλά στυλ με τη σειρά PIXMA της Canon, είτε πρόκειται για μικρά αυτοκόλλητα ή φωτογραφικό χαρτί σε μεγέθη μέχρι A4. Επιπλέον, η εφαρμογή Easy-Photo Print Editor της Canon (iOS/Android) σάς επιτρέπει να δημιουργείτε κολλάζ, κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα από την «έξυπνη» συσκευή σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.