5 τρόποι να κάνεις το ξεστόλισμα πιο εύκολο!

0

Αυτές οι μέρες όλα τα σπίτια σχεδόν μπαίνουν σε mood ξεστολίσματος, κάτι που συνήθως καταλήγει να κάνει το ένα μέλος της οικογένειας μόνο του (για να διαβάζεις το παρόν, μάλλον ο κλήρος έπεσε σε σένα). Ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις από το ξεστόλισμα που μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως 2-3+ ώρες είναι να ακολουθήσεις τις 5 συμβουλές μας για να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη!

Ξεκίνα με πρόγραμμα

Σε ένα χαρτί ή στο κινητό σου φτιάξε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν και ύστερα προσπάθησε να τα βάλεις σε σειρά. Βάλε τα πιο δύσκολα tasks (π.χ. το ξεστόλισμα και το μάζεμα του δέντρου) πρώτα και προσπάθησε να σκεφτείς ποιά tasks πρέπει να γίνουν πριν από άλλα ώστε να μη χάσεις χρόνο και ενέργεια όσο μαζεύεις!

Ετοίμασε μια επιβράβευση για μόλις τελειώσεις

Έχεις καιρό να πας για ψώνια ή να φας το αγαπημένο σου φαγητό; Εφόσον ούτως ή άλλως θα κουραστείς, ετοίμασε ως δώρο στον εαυτό σου μια μικρή επιβράβευση για αφού τελειώσεις το ξεστόλισμα!

Κάνε 1-2 διαλείμματα αλλά όχι περισσότερα

Αν δε κάνεις ούτε 1 διάλειμμα θα εξουθενωθείς, αλλά αν κάνεις 15 διαλείμματα δε θα τελειώσεις ποτέ. Γι’αυτό το λόγο κάνε διάλειμμα τουλάχιστον 1 και το πολύ 3 φορές όσο ξεστολίζεις!

Διευκόλυνε την αποθήκευση

Αν έχεις 10 κούτες που πρέπει να μπουν σε κάποια εξωτερική αποθήκη ή στο πατάρι, μη της πας 1-1 γιατί θα κουραστείς άδικα. Αντιθέτως, μάζεψέ τες πρώτα κοντά σου και ύστερα πήγαινέ τες σε 1-2 διαδρομές μέχρι το μέρος που θα τις αποθηκεύσεις!

Ζήτα βοήθεια

Τελευταίο και μάλλον πιο σημαντικό από όλα, μη ντραπείς να πεις στους αγαπημένους σου να σε βοηθήσουν. Το ξεστόλισμα θα περάσει πιο εύκολα και γρήγορα, ενώ θα απολαύσετε όλοι μαζί λίγο family time – και γιατί όχι, την επιβράβευση που αναφέραμε παραπάνω!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.