8 έξυπνα tips για το τέλειο νοικοκυριό με ασφάλεια!

0

Τα σπίτια μας είναι τα ησυχαστήριά μας, αλλά ακόμα και οι πιο περιποιημένοι και οργανωμένοι χώροι μπορούν να έχουν κρυφές εκπλήξεις. Ακολουθούν 8 έξυπνα και μη κόλπα για τα νοικοκυριά μας που ίσως δεν γνωρίζατε:

Ανεμιστήρες

Αν και πολλοί από εμάς είμαστε καλοί στο ξεσκόνισμα των επιφανειών, οι ανεμιστήρες συχνά παραβλέπονται. Χρησιμοποιήστε ένα ξεσκονόπανο με μακριά λαβή ή μια μαξιλαροθήκη για να καθαρίσετε εύκολα τα πτερύγια του ανεμιστήρα χωρίς να στέλνετε σκόνη παντού.

Βαθύς καθαρισμός στο πλυντήριο πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων μπορεί να φράξουν με σωματίδια τροφίμων και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε λιγότερο αποτελεσματικό καθαρισμό. Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων σας τρέχοντας έναν κύκλο με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

Πηνία ψυγείου

Η σκόνη και τα υπολείμματα μπορεί να συσσωρευτούν στα πηνία στο πίσω μέρος του ψυγείου σας, οδηγώντας σε μειωμένη απόδοση και πιθανές βλάβες. Καθαρίστε τα με μια ηλεκτρική σκούπα ή μια βούρτσα με ρολό.

Τοποθέτηση πυροσβεστήρα

Είναι σημαντικό να έχετε έναν πυροσβεστήρα στο σπίτι σας, αλλά η τοποθέτηση είναι το κλειδί. Κρατήστε ένα στην κουζίνα ή οπουδήποτε υπάρχει υψηλός κίνδυνος.

Συσσώρευση αλάτων κεφαλής ντους

Η συσσώρευση αλάτων μπορεί να προκαλέσει μείωση της πίεσης του νερού από την κεφαλή του ντους σας. Καθαρίστε το βυθίζοντάς το σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με λευκό ξύδι όλη τη νύχτα.

Καθαρισμός αεραγωγών στεγνωτηρίου

Η συσσώρευση από χνούδι στους αεραγωγούς του στεγνωτηρίου αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιάς και μπορεί επίσης να μειώσει την απόδοση. Καθαρίστε τον εξαερισμό αποσυνδέοντάς τον από το στεγνωτήριο και χρησιμοποιώντας μια βούρτσα εξαερισμού για να αφαιρέσετε το χνούδι.

Πολύ αλάτι στο φαγητό

Αν κατά λάθος έχει πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό, ψυχραιμία! Βάλτε μια πατάτα ή ψωμί και βράστε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα ακόμα.

Μυρωδιά στο μπάνιο

Ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές στο μπάνιο είναι να ανάψετε ένα σπίρτο και αφήστε το να καεί όλο.

Ακολουθώντας αυτά τα 8 tips, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας παραμένει καθαρό, ασφαλές και αποτελεσματικό.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.