Αυτό το 14χρονο κορίτσι εφηύρε το ποδηλατοπλυντήριο!

0

Άλλα κορίτσια στα 14 παίζουν ακόμα με τις κούκλες και άλλα κάνουν απίθανες εφευρέσεις! Η Remya Jose είχε μία εκπληκτική ιδέα που γλυτώνει πολλά λεφτά τον πατέρα της όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Έφτιαξε στην ουσία έναν κάδο πλυντηρίου ο οποίος πλένει τα ρούχα με το πεντάλ που κάνει η ίδια!

Η ιδέα για να προχωρήσει σ’ αυτή την έμπνευση ήρθε στη μικρή όταν η μητέρα της αρρώστησε και έπρεπε εκείνη και η αδελφή της να αναλάβουν τις δουλειές του σπιτιού. Ξεκίνησε να μελετά πως λειτουργούν τα πλυντήρια και μπόρεσε να αντιγράψει τη λειτουργία τους στο δικό της δημιούργημα. Ο πατέρας της την βοήθησε να βρει τα κομμάτια που ήθελε και στη συνέχεια πήγε τα σχεδιά της σ’ ένα συνεργείο αυτοκινήτων όπου την βοήθησαν να κατασκευάσει το ποδηλατοπλυντήριο.

pedal-washing-machine01-889x592
Το μηχάνημα έχει αλουμινένιο κάδο και έναν κύλινδρο που συνδέεται με μία αλυσίδα ποδηλάτου και τα πεντάλ. Βάζεις τα ρούχα στον κάδο, μαζί με το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό και μετά ξεκινάς το ποδήλατο! Ένας μοναδικός τρόπος για να πλένεις τα ρούχα, αλλά και να τα στεγνώνεις στο τέλος! Και δεν χρειάζεται να πούμε πως μπορείς να το δεις και ως την καλύτερη γυμναστική. Ο κάδος που είναι φτιαγμένος από ανακυκλωμένα μέρη ποδηλάτου είναι ιδανικός για οικογένειες που δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα αφού μη ξεχνάμε πως μιλάμε για την Ινδία.

Η εφεύρεση της Jose βραβεύτηκε και πλέον στα 20 something της δουλεύει ως Serial Innovator στο National Innovation Foundation της Ινδίας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.