Δείτε το σπίτι στη Νότιο Αφρική που αποτελεί την επιτομή του Feng Shui!

0

Η φιλοσοφία που διέπει το Feng Shui που θέλει όλα τα έμψυχα και άψυχα αντικείμενα να περιβάλλοντα από ενέργεια.Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που αποκαλείται «Τσι». Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών δομικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Στην διακόσμηση το Feng Shui έχει επηρεάσει καταλυτικά πολλά από τα projects διάσημων διακοσμητών κι’ όχι μόνο, καθώς υπάρχουν και αρκετοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές κατοικιών που δημιουργούν πάνω στις βασικές αρχές της γνωστής κινεζικής φιλοσοφίας. Μία σύγχρονη (και ομολογουμένως εντυπωσιακή) κατοικία που βρίσκεται στο Durban της Νοτίου Αφρικής, δημιουργήθηκε αποκλειστικά με γνώμονα τις αρχές του Feng Shui και το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι με μία λέξη… «εκπληκτικό». Το σχήμα, η θέση των εσωτερικών χώρων και των υδάτινων επιφανειών συνθέτουν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό project που δε γίνεται να μην το θαυμάσεις.

Κάθε περιοχή του σπιτιού, κάθε ξεχωριστός χώρος είναι μελετημένος προσεκτικά, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος που φέρει την υπογραφή της γνωστής φίρμας: Ann Alderton Bespoke, αν μη τι άλλο προκαλεί τον θαυμασμό με την κομψότητα και την elegant αισθητική. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι φανταστική, ενώ η θέα είναι απλώς… ονειρεμένη! Απολαύστε καλύτερα το απόλυτο Feng Shui σπίτι στις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.