Γνωρίστε τον Otto, τον ρομποτικό προσωπικό βοηθό της Samsung!

0

Στη Βαρκελώνη στο φετινό MWC η Sony είχε παρουσιάσει το Agent, ένα μικροσκοπικό ρομπότ που λειτουργούσε ως ένα είδος προσωπικού βοηθού και όπου δουλειά του ήταν να βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του «έξυπνου σπιτιού». Μετά τη Sony, αλλά και τo Εcho της Amazon, και η Samsung έχει στα σκαριά μία ανάλογη συσκευή, η οποία εμφανίστηκε στο developer’s conference της κορεατικής εταιρείας (που έλαβε χώρα στο San Francisco) και η οποία θα ονομάζεται Otto

Samsung-make-personal-assistant-robot-called-Otto
Tο συγκεκριμένο ρομποτάκι μπορεί να αποκρίνεται στις φωνητικές εντολές του χρήστη και παράλληλα να εκτελεί μία σειρά από λειτουργίες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του smart home. Για παράδειγμα, μπορεί να ρυθμίζει τα φώτα ή την θερμοκρασία συνδεόμενο με τον θερμοστάτη, ενώ παράλληλα μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις, να παίζει μουσική και να ενημερώνει τον χρήστη του για τα τελευταία νέα. Οι δυνατότητες του όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς ο Otto μπορεί να «φροντίσει» και για την ασφάλεια του σπιτιού σας, καθώς διαθέτει μία HD camera που εάν ενεργοποιηθεί μπορεί καταγράψει οτιδήποτε συμβαίνει στον προσωπικό χώρο του χρήστη του. Επιπλέον, ο ρομποτικός personal assistant της Samsung διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με πολλαπλούς χρήστες και να αντιλαμβάνεται τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες του. Μάλιστα, ο Otto διαθέτει και… «πρόσωπο», καθώς ο personal assistant της Samsung επιδεικνύει ορισμένες εκφράσεις ανάλογα με τη διάθεση του και με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσει μία πιο interactive σχέση με τον κάτοχο του.

Otto Robot 2 SamsungΑν και ο Otto είναι ένα μικρό θαύμα της τεχνολογίας που όλοι θα θέλαμε να το είχαμε στο «έξυπνο» σπίτι μας, ωστόσο αυτό μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί στο κοντινό μέλλον, καθώς ο εν λόγω ρομποτικός βοηθός είναι ένα prototype και είναι άγνωστο το πότε θα γίνει διαθέσιμος για το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.