To do list: Όλες οι δουλειές που πρέπει να γίνονται το Σεπτέμβριο

0

Το συγύρισμα του σπιτιού αποτελεί μια καθημερινή ή και εβδομαδιαία ρουτίνα για τους περισσότερους από εμάς. Είναι όμως ορισμένες εργασίες που χρειάζεται να εκτελούνται μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο. Έτσι το Σεπτέμβριο με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών και την επιστροφή μας στα σπίτια, τις εργασίες και τους ρυθμούς της καθημερινότητας, υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες στο σπίτι που ζητούν την προσοχή μας. 

Ας δούμε πιο αναλυτικά:

1. Καθαρισμός/ Συντήρηση 

Καθαρίστε τις υδρορροές της στέγης σας και αυτό το μήνα μιας και τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου έχουν την τάση να τις γεμίζουν με φύλλα και υπάρχει κίνδυνος να μπουκώσουν και να μη δουλεύουν σωστά. Καθαρίστε επίσης τους αγωγούς και τους καταχωρητές θερμότητας όπως και την καμινάδα σας αν έχετε τζάκι ή σόμπα. Αντικαταστήστε τα φίλτρα αέρα στα κλιματιστικά σας και ελέγξτε τον πυροσβεστήρα σας. Εάν χρειαστεί, προγραμματίστε έλεγχο από ειδικούς για την αναγόμωσή του αφού πρώτα ανατρέξτε στις οδηγίες πυρασφάλειας.

2. Επισκευές:

Ζητήστε βοήθεια από κάποιον τεχνίτη και ολοκληρώσετε τυχόν άλλες εργασίες συντήρησης ή επισκευής που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το χειμώνα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών υδρορροών, επισκευή της μόνωσης της ταράτσας ή έλεγχο των κουφωμάτων .

3. Αποθήκευση:

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός  μήνας για να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε τα έπιπλα βεράντας και γενικά τον καλοκαιρινό εξοπλισμό για το χειμώνα. Υπάρχουν πολύ ωραία και πρακτικά καλύμματα επίπλων βεράντας σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού όπως για παράδειγμα στο Vicko προσφορές ή στο Πράκτικερ και το ΙΚΕΑ. 

4. Φυτά:

Εκτός από τα έπιπλα θα πρέπει να σκεφτείτε και τα φυτά σας και να μεταφέρετε σε εσωτερικό χώρο όσα δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Καθαρίστε τα φύλλα τους. Αν βαριέστε εσείς να το κάνετε εξοπλίστε το παιδί σας με ένα ηλεκτροστατικό πανί και δώστε του το καθήκον να καθαρίσει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Σίγουρα θα το διασκεδάσει αρκετά και θα νιώσει ότι βοηθάει και συνεισφέρει στις εργασίες του νοικοκυριού. Ταυτόχρονα η κηπουρική είναι μια θεραπευτική ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι έτοιμα για αλλαγή εποχών με αυτές τις συμβουλές για την κηπουρική

5. Προμήθειες:

Αν έχετε τζάκι ή σόμπα θα πρέπει αυτό το μήνα να παραγγείλετε καυσόξυλα. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μακριά από το σπίτι, σε ειδικά ράφια καυσόξυλων ή σε τσιμεντόλιθους για να αυξήσετε τη ροή του αέρα έτσι ώστε να στεγνώνουν κατάλληλα και να μη συγκεντρώνουν ζωύφια.

6. Ώρα για ύπνο

Καθαρίστε όλα τα κλινοσκεπάσματα, τα παπλώματα και τα μαξιλάρια. Μπορείτε να καλέσετε ένα συνεργείο καθαρισμού που θα κάνει επαγγελματικό καθαρισμό στο στρώμα σας για να απομακρυνθούν όλα τα ακάρεα ή αν θέλετε να το καθαρίσετε μόνοι σας. Καλό είναι επίσης να γυρίσετε το στρώμα σας ανάποδα!

7. Απολύμανση/Απεντόμωση:

Ήρθε η ώρα για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων. Αν μένετε σε πολυκατοικία, την ώρα της προγραμματισμένης απολύμανσης ζητήστε να μπουν και στο διαμέρισμά σας εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους. Αν πάλι μένετε σε μονοκατοικία καλέστε τώρα μια υπηρεσία καθαρισμού για να το ρυθμίσετε. Για να έχει φυσικά αποτέλεσμα η απολύμανση θα πρέπει κι εσείς να φροντίζετε να πετάτε συχνά τα σκουπίδια και να κρατάτε το σπίτι καθαρό ώστε να μην προσελκύει παράσιτα.

Με την παραπάνω λίστα με εργασίες του σπιτιού γίνονται παιχνιδάκι! Έτσι ο Σεπτέμβριος θα βρει όλα τα σπίτια συγυρισμένα και τακτοποιημένα για να υποδεχθούν το χειμώνα!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.