Vodafone: 14.000 πολίτες ωφελήθηκαν από το κοινωνικό έργο των νικητών του προγράμματος World of Difference

0

Περισσότεροι από 14.000 συμπολίτες μας επωφελήθηκαν από το κοινωνικό έργο που προσέφεραν με τη δύναμη της τεχνολογίας σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς οι νικητές του 10ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο, παρά την πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, οι 10 νέοι προσάρμοσαν τον τρόπο εργασίας τους στη νέα πραγματικότητα και ενίσχυσαν το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της επιλογής τους, με περισσότερους από 14.000 άμεσα ωφελούμενους. Παράλληλα, ευαισθητοποίησαν χιλιάδες ακόμα συνανθρώπους μας, μέσα από την κοινοποίηση του έργου τους, θίγοντας έτσι την ανάγκη συνδρομής όλων μας σε καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα World of Difference εδώ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 10 νικητών

Η Ορθοδοξία Σκούρα εργάστηκε στον Οργανισμό Equal Society ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό της διαδικτυακής πλατφόρμας zhteitai.gr, φροντίζοντας για την ανάρτηση περισσότερων από 3.750 θέσεων εργασίας. Οι θέσεις αυτές απευθύνονται σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι μέσω του zhteitai.gr λαμβάνουν πληροφόρηση για θέματα εργασίας, εκπαίδευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Άμπντ Αλ Ραχμάν Χαμάμι εργάστηκε στον ΜΚΟ Social Hackers Academy αναπτύσσοντας μια e-learning πλατφόρμα, που διευκολύνει την πρόσβαση ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μετανάστες στη δωρεάν εκπαίδευση κώδικα και προγραμματισμού. Στο εξάμηνο της εργασίας του, 33 άτομα αποφοίτησαν από το πρόγραμμα, ενώ 4 από αυτούς έχουν ήδη ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Ο Δημήτρης Τουρλίδας απασχολήθηκε στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για τη δημιουργία της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελλάδα, η οποία θα διαχειρίζεται θέσεις εργασίας για ανθρώπους με αναπηρία, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και το δικαίωμά τους στην εργασία. Με την ολοκλήρωση της πλατφόρμας αναμένεται να ωφεληθούν αρχικά 60 συνάνθρωποί μας, ενώ δυνητικά μπορούν να ωφεληθούν όλα τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας που ενδιαφέρονται και μπορούν να εργαστούν, ενώ αντίστοιχα και εταιρίες & οργανισμοί που ενδιαφέρονται να παρέχουν ίσες ευκαιρίες προσλήψεων.

Η Φωτεινή Σαρρίδου απασχολήθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ, με αντικείμενο τη δημιουργία του application Drills for Disability, μέσω του οποίου άτομα με αναπηρία έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής οπουδήποτε στην Ελλάδα, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή τους στον αθλητισμό. Το application, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλα τα άτομα με αναπηρία που θέλουν να αθληθούν, αναμένεται να είναι ενεργό το προσεχές διάστημα, ενώ ήδη η Φωτεινή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερους από 50 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ώστε να εγγραφούν στην εφαρμογή.

Ο Νίκος Σχετάκης εργάστηκε σχεδιάζοντας ψηφιακές δράσεις αναγνώρισης και υποστήριξης γύρω από τη ΔΕΠΥ, στο Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), με την επωνυμία ADHD Hellas. Το διάστημα αυτό σχεδίασε 12 σεμινάρια διαδικτυακής ομάδας υποστήριξης ενηλίκων με ΔΕΠΥ και 4 webinars  «Ρωτήστε τον/την Ειδικό» με καλεσμένους Έλληνες επιστήμονες και τη συμμετοχή περισσότερων από 1.020 ενδιαφερόμενων. Παράλληλα ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας του Οργανισμού για την ενημέρωση και υποστήριξη περισσότερων από 10.000 ατόμων με ΔΕΠΥ, καθώς και επαγγελματιών.

Ο Νίκος Βανδώρος εργάστηκε στη ΜΚΟ People Behind που στοχεύει στην ενεργοποίηση των ατόμων άνω των 65 ετών. Το εξάμηνο αυτό απασχολήθηκε με τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου για το e-Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας, ένα διαφορετικό «πανεπιστήμιο» με δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακής ένταξης και δημιουργικής απασχόλησης σε ανθρώπους άνω των 65 ετών, που ήδη μετρά 120 ωφελούμενους.

Ο Βασίλης Ραφαήλ στο πλαίσιο της εργασίας του στο Κέντρο Νέων CONNECT YOUR CITY, μια πρωτοβουλία της ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ, ανέπτυξε το CONNECT YOUR CITY app. Μια δωρεάν mobile εφαρμογή για όλους τους νέους, που  ήδη έχει περισσότερα από 500 downloads, ενώ οι εθελοντές-ωφελούμενοι του Κέντρου Νέων αυξήθηκαν κατά 2.250, μετά τη δημιουργία του app. Παράλληλα, το διάστημα της πανδημίας, οι χρήστες εκτός από διασκεδαστικά challenges κλήθηκαν να συνδράμουν σε εθελοντικές δράσεις για την υποστήριξη βασικών αναγκών ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, ενώ και σχετικές κοινωνικές δομές έλαβαν ενημέρωση για τις δυνατότητες του application.

Ο Ηλίας Ψυρούκης, απασχολήθηκε στη SPIN – Space Innovation AMKE ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece 2020. Μέχρι σήμερα 13 ομάδες μαθητών και φοιτητώνσυνολικά 137 άτομα– έχουν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, για να εκτοξεύσουν τους δικούς τους μικρούς δορυφόρους, εκτελώντας σημαντικά πειράματα. Παράλληλα, ο Ηλίας διοργάνωσε συνολικά 16 σεμινάρια για την προετοιμασία των ομάδων, ενώ πραγματοποίησε και καμπάνια ονοματοδοσίας του πυραύλου που θα εκτοξεύσει τους δορυφόρους των μαθητών, μια καμπάνια η οποία αποτέλεσε και ένα ξεχωριστό challenge στο CONNECT YOUR CITY app και συγκέντρωσε 78 υποβολές.

Η Ελένη Σακελλαρίδη εργάστηκε στον ΜΚΟ ROBOTONIO, ως υπεύθυνη ανάπτυξης του έργου “Innovation for Teachers”. Πρόκειται για έναν δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό οδηγό STEM για εκπαιδευτικούς και μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που στοχεύει στην ανάπτυξη των STEM δεξιοτήτων και απαριθμεί ήδη περισσότερους από 520 ωφελούμενους.

Ο Ηλίας Χάντζος απασχολήθηκε ως Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πολιτιστικών Διαδρομών στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”, όπου υπήρξε υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό της προώθησης (marketing) Φορέων Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και της εκπαίδευσης 70 επιχειρήσεων, σχετιζόμενων με τον τουρισμό, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Το διάστημα της πανδημίας και δεδομένης της άμεσης επίδρασής της στον τουριστικό κλάδο, ανέπτυξε/υλοποίησε το “Diazoma Dialogues”, μια σειρά 8 διαδικτυακών συνεντεύξεων με εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και έδωσαν μια θετική πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 10.000 θεατών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου του προγράμματος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, κ. Γεώργιος Σταμάτης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που βλέπω πως η νέα γενιά οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την ίδια όσο και για τους συνανθρώπους της, και με πάθος και αποφασιστικότητα επιλέγει να κάνει τη διαφορά και να συμβάλλει στην επίλυση καίριων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Εξίσου με χαροποιεί που ενημερώνομαι για προγράμματα, όπως το World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που υλοποιείται με συνέπεια και διαχρονικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Ένα πρόγραμμα που όχι μόνο προσφέρει εργασία στον τομέα της κοινωνικής απασχόλησης, αλλά κινητοποιεί τους νέους ώστε να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών».

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε «Η αναγνώριση του προγράμματος World of Difference από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας αποτελεί πράξη ουσιαστικής σημασίας για το Ίδρυμα Vodafone. Επισφραγίζει την επετειακή αυτή χρονιά του προγράμματος, η οποία ολοκληρώνεται με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε με τον στρατηγικό μας συνεργάτη HIGGS Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τον κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Ο νέος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και αναμένουμε τους νέους, που με τη δύναμη της τεχνολογίας και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο, θα αλλάξουν τον κόσμο!».

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.