Το Παρίσι πέρασε νόμο που επιτρέπει στους κατοίκους να φυτεύουν παντού!

0

Πρόκειται για μία από τις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης, με τα μπαλκόνια να είναι καλυμμένα από φυτά, τους κήπους να είναι πάντα φροντισμένοι, ενώ δεν χρειάζεται να πούμε πως βρίσκεις ανθοπωλείο σε κάθε γωνιά. Κι όμως το Παρίσι θα γίνει ακόμα πιο πράσινο!
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη οικολογική πρωτοβουλία και σχετίζεται άμεσα με το πλάνο της δημάρχου Anne Hidalgo η οποία θέλει μέχρι το 2020 να υπάρχουν στο Παρίσι 100 εκτάρια από πράσινες ταράτσες και προσόψεις κτιρίων. Ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα οπότε εάν κάνετε τον υπολογισμό θα ζαλιστείτε από το πόσο πράσινο μιλάμε! Οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν τριετή άδεια που τους προτρέπει να φυτέψουν οτιδήποτε θέλουν, από φρούτα και λαχανικά μέχρι λουλούδια και φυτά, αρκεί φυσικά να μην χρησιμοποιούν παρασιτοκτόνα.
Ο νέος αυτός νόμος έρχεται να προστεθεί σ’ εκείνον του 2015 όπου το κοινοβούλιο ψήφισε πως τα νέα κτίρια που φτιάχονται πρέπει να έχουν είτε καταπράσινες ταράτσες, είτε να είναι γεμάτες από φωτοβολταϊκά! Απ’ ότι μπορεί να καταλάβει κανείς το Παρίσι θα γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια η με διαφορά πιο πράσινη μητρόπολη της Ευρώπης και αυτό θα ήταν καλό να το βλέπουν όλες οι υπόλοιπες πρωτεύουσες και να παραδειγματίζονται. Η Αθήνα ακούει;

Permis de végétaliser 90 Bld de Charonne 20e
parisurbangardens1
parisurbangardens5

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.