Η λύση στις πλημμύρες: Αυτό το 72 τόνων σπίτι σηκώνεται 1.5 μέτρο από το έδαφος!

0

Τα καιρικά φαινόμενα παραμένουν απρόβλεπτα και πάντα η δυνατή βροχή θα κρύβει κινδύνους κυρίως για τα σπίτια που βρίσκονται στην εξοχή αλλά και για εκείνα που είναι κοντά στα αστικά κέντρα. Η πλημμύρα είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει προκαλέσει από μεγάλα προβλήματα μέχρι απελπισία σε όσους είδαν τα σπίτια τους να παραδίνονται στους ορμητικούς χειμάρρους. Η Larkfleet Group όμως σκέφτηκε τη λύση σ’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα φτιάχνοντας το επαναστατικό Elevating House, δηλαδή το σπίτι που σηκώνεται 1.5 μέτρο από το έδαφος και έτσι τα νερά περνάνε κάτω χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

elevating-house-by-larkfleet-group-1020x610
Οι μηχανικοί γρύλοι χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να ανυψώσουν το σπίτι στο συγκεκριμένο ύψος και όπως λέει η εταιρεία ο μηχανισμός αλλά και η οικία θα στηρίζονται επάνω σ’ ένα μεταλλικό σκελετό, ο οποίος λύνεται και μπορεί να στηθεί σε άλλο σημείο. Η Larkfleet πλέον περιμένει να πάρει και επίσημα την άδεια για να αρχίσει να χτίζει σπίτια και να τεστάρει επίσημα το τριόροφο πρωτότυπο που θα φτιάξει στο Linconlshire στη Βρετανία μέσα στο 2017.

elevating-house-1020x530
Το βασικό σχέδιο είναι οι ένοικοι να σηκώσουν το σπίτι και στη συνέχεια να το εκκενώσουν, με το σπίτι να διαθέτει ακόμα ηλεκτρική ενέργεια που θα την παρέχει μία γεννήτρια αλλά και τα ηλιακά panels της οροφής. Την ίδια στιγμή εύκαμπτες μάνικες θα εξασφαλίζουν πως θα υπάρχει νερό και σύνδεση με την αποχέτευση. Ίσως αυτό είναι το project που θα σώσει πολλά άτομα στο μέλλον από δυσάρεστες καταστάσεις και δεν θα κάνει τον κόσμο να τρομάζει όταν βλέπει την στάθμη του νερού να ανεβαίνει.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.